2022. augusztus 19. péntek | Huba
Versenyek

Gőzerővel készül története első világbajnokságára a Maconkai-víztározó

Gőzerővel készül története első világbajnokságára a Maconkai-víztározó

Története során először ad otthont horgász-világbajnokságnak a Maconkai-víztározó és tórendszere. Finisbe érkeztek a szeptember 14. és 19. között rendezendő I. feeder free style method világbajnokság előkészítő munkálatai.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


A concretemedia.hu cikke szerint a horgászok körében világszerte hódít az úgynevezett rövid előkés, nagyhalazásra optimalizált fenekező technika. Ez a method feeder, amelynek professzionális művelői először mérhetik össze tudásukat világbajnokságon – méghozzá a Bátonyterenyéhez tartozó Maconkai-víztározón.

A tórendszert hasznosító Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) rendezte a legtöbb hivatalos horgászversenyt hazánkban az elmúlt húsz évben. Sok szakágban és versenyszámban országos bajnokságokat, valamint legendás bojlis Európa-kupákat is lebonyolítottak.

„Világbajnokságot azonban még soha nem tartottak a Mátra lábánál elterülő víztározón és tórendszerén. A rendezési jog elnyerése Maconka mellett Magyarország és a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elismerése is” – hangsúlyozta Dérer István, a szövetség elnökhelyettese.

A Maconkai-víztározón és tórendszerén három versenypálya található. Tavasszal ezek partvonalát és megközelíthetőségét fejlesztették, mintegy 30 millió forintból. Jelenleg a kettes számú pálya halállományát bővítik, a hármason tavaly ősszel ez már megtörtént.

„Szintén az előkészítéshez tartozik, hogy sajnos jelentős vízpótlásra is szükség van, amellyel a Mátraszelei-víztározó segíti ki a versenyt” – fejtette ki Dérer István. Mint mondta, a héten megkezdődik a színpad és a rendezvénysátor telepítése is, valamint folytatódik a terület szépítése, kaszálása.

A világbajnokság hivatalos edzésnapjait szeptember 14-én,15-én,16-án és 17-én tartják, a két versenyfordulót 18-án és 19-én rendezik. Nemzeti válogatottak mérik össze tudásukat, amelyek négy plusz egy – tartalék – versenyzőből és a csapatvezetőkből állnak.

„A nevezés szeptember 3-án, pénteken zárul, akkor tudunk részletes adatokkal szolgálni. Országonként két nemzeti csapat nevezhet. Érdekességként elmondható, hogy hazánk mellett ezt már például Dél-Afrika és Spanyolország is megtette” – részletezte Dérer István.

A Mohosz elnökhelyettese hozzáfűzte: a koronavírus jelenleg is több ország esetében megnehezíti, vagy egyenesen lehetetlenné teszi azt, hogy részt vegyen a maconkai vébén, ezért a szervezők már elégedettek lesznek, ha 14-16 csapatot vendégül láthatnak. Ám a stábtagokkal és a háttéremberekkel együtt így is 120-150 fő körül alakul majd a delegált létszám.

A világbajnokság ideje alatt is lesznek üzemelő tórészletek, vízterületek, így a „hétköznapi” horgászok is zavartalanul hódolhatnak majd szenvedélyüknek.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: Maconkai-víztározó és tórendszere FB-oldala)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!