2021. október 27. szerda | Szabina
Versenyek

Ötödikként végzett a női horgászválogatott a vb-n

Ötödikként végzett a női horgászválogatott a vb-n

Véget ért Hollandiában a női horgász-világbajnokság, amelyen magyar válogatott az ötödik helyet szerezte meg a nyolc nemzetet felvonultató mezőnyben. Az élen a lengyelek végeztek.

Címvédőként utazott ki a magyar csapat Almerebe, ahol a Lage Waart csatornán zajlottak a küzdelmek. Sügerekre, bodokákra kellett horgászni, nagy dévér csak elvétve tévedt a pályára, ami egyből fel is borította a sorrendet.

Az első fordulót követően a magyarok az ötödik helyről várhatták a folytatást, és mivel mindössze 5,5 pontra volt az első helyezett Olaszország és 2,5-re a harmadik Belgium, joggal gondolhatta mindenki, hogy ebből még érem is lehet.

Ehhez mérten jól is kezdetek a lányok, aztán újabb nem várt fordulatok következtek: másfél óráig hatalmas eső hátráltatta a halfogást, majd több helyen egybefüggő hínárszigetek alakultak ki. 

A nagy küzdés sajnos nem hozott előrelépést, és habár borzasztóan szoros lett a végeredmény, Magyar Gábor szövetségi kapitány és Walter Tamás másodkapitány tanítványai csak megőrizni tudták szombaton elért ötödik pozíciójukat. 

„Fontos megemlíteni, hogy a pálya sajátosságai gyakorlatilag holtversennyé tették a második fordulót, hiszen 3 ponton belül zárt ma az öt jobb csapat” – összegzett közösségi oldalán röviden a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz).

Egyéniben a legjobban a magyarok közül Rudnay Csilla teljesített, aki a hetedik helyet szerezte meg. 

A világbajnokság végeredménye:

1. Lengyelország 35 pont

2. Belgium 35 pont

3. Olaszország 36 pont 4. Hollandia 37 pont

5. Magyarország 41,5 pont

Egyéni végeredmény: 

1. Verhoeven Floor (Hollandia)

2. Roguska Jurek Anna (Lengyelország)

3. Vrilli Feberica (Olaszország)

...7. Rudnay Csilla

...9. Farkas Judit

...13. Gyulánszki Nikolett

...25. Walter-Barna Diána

...41. dr. Kulcsár Aranka

...43. Németi Krisztina

Múlt héten két világbajnokság is véget ért: a magyar feeder-válogatott – egy ponttal lemaradva a dobogóról – negyedik lett, míg a műlegyező csapat a 12. helyen zárt.  

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!