2022. december 8. csütörtök | Mária
Versenyek

Csapatban és egyéniben is világbajnok a masters horgászválogatott!

Csapatban és egyéniben is világbajnok a masters horgászválogatott!

Szeptember 24-én és 25-én rendezték meg az I. feeder masters horgász világbajnokságot a spanyolországi Meridában, a Guadiana-folyón. A magyar versenyhorgászok letették névjegyüket: csapatban és egyénibe is aranyérmesek lettek. Ambrus Tibor kétszer hallgathatta meg a magyar Himnuszt.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) tudósítása szerint a magyar válogatott remekül kezdett, és az első forduló után a mezőny élén állt. 

„1 ponttal és több fogott tömeggel vezetünk Franciaország előtt. Holnap valószínűleg e két csapat között dőlhet el a csapat világbajnoki cím sorsa” – írta az első fordulót követően a Mohosz.

Egyéniben egy francia versenyző szerezte meg a vezetést, de szorosan a nyomában volt három magyar is: Ambrus Tibor, Papp József és Erdei Attila. 

„Az első fordulóban az általunk választott taktika működött. A nagy mennyiségben található kis testű kárászokból minél többet fogni rövid, 5-10 méteres távon. A szektor 1-hez 20 kilót kellett fogni, ami több mint 400 darab halat jelentett 5 óra alatt” – fogalmazott a Mohosz. 

A második forduló a lehető legjobban alakult számunkra: a mieink vasárnap megőrizték előző nap kiharcolt első helyüket, és világbajnoki aranyérmet szereztek csapatban.

Egyéniben is a magyar Himnusz csendült fel, ugyanis Ambrus Tibornak sikerült beelőznie francia vetélytársát. A magyar versenyhorgász így a meglévő masters úszós egyéni és csapatvilágbajnoki címe mellé most a masters feeder világbajnoki elsőséget is elhódította. 

Az ezüstérem az angol Tom Pickering, míg a bronzérem Papp József nyakába került.

Végeredmény:

A magyar csapat:

kapitány: Szénási Béla

másodkapitány: Bakó Péter

csapatvezető: Barna Szilárd

versenyzők: Ambrus Tibor, Erdei Attila, Horváth Gy. Gábor, Papp József 

segítők: Kocsis László, Lőrincz Dénes, Tóth Szilvia

Fotógaléria:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)