2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Versenyek

Egy pisztráng döntött a II. Trout Area Pergető OB döntőjében

Egy pisztráng döntött a II. Trout Area Pergető OB döntőjében

November 12-én és 13-án Győrben, az MMX-tavon 32 versenyző részvételével rendezték meg a II. Trout Area Pergető Országos Bajnokság döntőjét.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolója szerint a szombati nyolc és a vasárnap délelőtti hat etap után kialakult a nyolcaddöntő mezőnye. 

A nyolc versenyző két csoportban vívott körmérkőzést. A csoportgyőztesek a bajnoki címért, a csoportmásodikok a bronzéremért mérkőztek vasárnap délután. 

Az első napot Jakab Orsolya nyerte Orbán Gábor és Simon Zoltán előtt.

Vasárnap reggel ködös idő fogadta a versenyzőket, ami a pisztrángok kapókedvét is negatívan befolyásolta. A délelőtti hat etappal összeállt a nyolcaddöntő mezőnye. 

A nyolc versenyző két csoportban körmérkőzéssel döntötte el, hogy ki fog párbajozni az arany-, az ezüst- és a bronzéremért.

A bajnoki címért Lehel Iván és Simon Zoltán, a bronzéremért Ertl Antal és Starck Bence küzdött meg. Mindkét csatában egy-egy hal döntött.

Végül Simon Zoltán nyerte a 2022-évi bajnokságot Lehel Iván és Starck Bence előtt. 

Még több kép a versenyről:

A trout area lényege röviden, hogy a pisztrángokkal telepített tó körül párosával horgásznak a versenyzők, ahol a párosok egymás között mintegy párbajt vívnak, és a győzelem vagy vereség, illetve a döntetlenek alapján kapnak pontokat. Ezeket a pontokat kell több etapban, más-más ellenfél legyőzésével gyűjteni, hogy a végén egy izgalmas döntőpárbajban győztesként emelhesse fel a legjobb a trófeát. 

A horgászat pergetőmódszerrel történik, ahol kizárólag fém műcsalikat és apró wobblereket lehet használni, a plasztik műcsalik használata tilos. A verseny pörgős, nagyon izgalmas. Azok, akik ráéreznek az ízére, hamar rabjai lesznek ennek a műfajnak.

8. helyen végeztek a magyarok a párbajpeca világbajnokságon. Részletek ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)