2024. május 21. kedd | Konstantin
Versenyek

Exkluzív: horgászversenyen indul az Eb-re készülő magyar focista – fotókkal

Exkluzív: horgászversenyen indul az Eb-re készülő magyar focista – fotókkal

A Puskás Akadémia kiválósága, Nagy Zsolt élete kihívása előtt áll, hiszen bekerült Marco Rossi 26 fős Európa-bajnoki keretébe. A május 25-én 31. születésnapját ünneplő játékos nemcsak a futballpályán remekel, hanem a vízparton is, szenvedélyes horgász.

Elsőként a szövetségi kapitány keddi kerethirdetéséről kérdeztük Nagy Zsoltot, aki jó híreket kapott Telkiből, hiszen – az esélyeknek megfelelően – bekerült a magyar labdarúgó-válogatott németországi 26 fős Eb-csapatába.

„Nagyon örülök, hogy az én nevem is szerepel a névsorban, bíztam benne, hogy ott leszek” – mondta a Pecaverzumnak adott exkluzív interjújában a ballábas labdarúgó, aki egyelőre még az NB I-es hajrára koncentrál.

„Még lesz egy utolsó hazai meccsünk, a Debrecent fogadjuk, aztán kaptunk egy szabad hetet, amely során kicsit feltöltődöm majd a családdal. Ezek után, május 27-én találkozunk Telkiben a válogatott kerettagokkal” – mesélte Nagy Zsolt, aki remek szezonon van túl. 

Az első hat fordulót sérülés miatt még kihagyta, utána viszont brillírozott: 25 meccsen 9 gólt szerzett és kiosztott 5 gólpasszt is.

„Az első osztályban ez a legjobb szezonom a gólokat tekintve, és még nincs vége, remélem, sikerül a hétvégén is betalálnom. A klubbal a célunkat elértük, hiszen szerencsét próbálhatunk a Konferencialigában, ráadásul még van esélyünk a dobogó elérésére is. Nem a saját kezünkben van a sorsunk, de ha nyerünk a hétvégén, a Fehérvár pedig nem győzi le a Diósgyőrt, akkor a harmadik helyen zárunk. Remlélem, ez így is lesz” – vázolta a Puskás Akadémia számára legjobb forgatókönyvet. 

Rákérdeztünk arra is, mit gondol Loic Nego egyedi nyilatkozatáról. A válogatott francia származású szárnyvédője ugyanis az nb1.hu-nak azt nyilatkozta, ha Görögországnak 2004-ben sikerült Eb-t nyernie, miért ne sikerülhetne most Magyarországnak is? 

„Természetesen rettentően örülnék neki, de már az is egy álom lenne, ha továbbjutnánk a csoportból. Utána, a kieséses szakaszban aztán már ki-ki meccsek várnának ránk. Ez az elsődleges célunk, hogy jussunk tovább a csoportból” – jelentette ki a válogatott futballista. 

Ami a lebonyolítást illeti, a hat Eb-csoportból az első két-két helyezett és a négy legjobb harmadik jut tovább a 16 közé, ahonnan kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek.

Nagynak nem teljesen ugyanaz a posztja a válogatottban, mint a klubcsapatában. „A Puskásban jelenleg balszélsőként vetnek be, míg a válogatottban wingbacket (szárnyvédőt – a szerk.) játszom, így elöl és hátul is megfordulok a meccsek során. Való igaz, Felcsúton több gólt szerzek, de a válogatottban is ugyanúgy oda tudok érni a kapu elé. Az utolsó mérkőzésen is sikerült gólt rúgnom a válogatottban, azaz nem lep meg, hogy oda kell a kapu elé is érnem” – fogalmazott a labdarúgó, akinek a Premier League-ben remeklő Kerkez Milossal kell majd megküzdenie a kezdőbe kerülésért. De természetesen csereként is lendületet adhat a válogatottnak.

De nemcsak a pályán küzd óriási elánnal, hanem a vízparton is, nemrég egy hatalmas pontyról posztolt az Instagramon. Amely ráadásul több lájkot kapott, mint egyes focis képei. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nagy Zsolt (@joee1993) által megosztott bejegyzés

„Egy napra sikerült kijutnom a nagybátyámmal és az egyik barátommal Bicskén egy magántóra, és ott sikerült fognom ezt a szép kis tükröst, bár nem is volt olyan kicsi, hiszen 18,5 kilót nyomott. Nagyon örültem neki, mint ahogy annak is, hogy összességében több tíz kiló feletti pontyot is sikerült akasztanunk. Elég tartalmas napot zártunk, én pedig boldog voltam, még akkor is, ha elsősorban pihenni szerettem volna. Nem tudtam leülni két percre sem, mert mindig történt valami. Vagy új csalit tettem fel vagy jöttek a halak. Az ilyen pecákat szeretem, hiszen kevés időm van horgászni, élvezetes egy ilyen pörgős nap. Szerencsére jöttek, éhesek voltak a pontyok, sok kapásunk volt” – idézte fel remek horgászélményét a futballista.

A pecát persze nem most kezdte. „Kiskoromban a nagybátyám vitt le mindig a vízpartra, a szebb napokat is megélt Pátkai-víztározóra jártunk. Főleg kárászoztunk, kenyérdarabkákkal úszóztam. Aztán ahogy nőttem, egyre jobban megtetszett a pontyhorgászat, és egy idő után bojlira váltottam. Csalinak mostanság bojlit vagy pelletet használok, attól függően, melyik vízen horgászunk. Most készülök, mert szombaton bajnokit játszunk, így vasárnap el tudok menni egy horgászversenyre” – árulta el Nagy Zsolt, aki a bajnokin kívül a horgászatra is ezerrel készül. 

„Jó is, hogy beszélünk, mert így eszembe jutott, hogy ma kell elmennem az orsóimért, amelyeket elvittem egy kisebb karbantartásra” – ugrott be neki az interjú során.

Az orsóknak pedig igencsak bírniuk kell a strapát, és nemcsak a kapitális pontyok miatt. „Tavaly elkezdtem harcsázni is, ezért, ha éjszaka horgászunk, behúzzuk a harcsás szerelékeket is. Már sikerélményem is volt, egy alkalommal egy igencsak szép, 30-40 kiló közötti harcsát is sikerült partra terelnem” – büszkélkedett. 

A versenyen persze a békéshalak lesznek célkeresztben. „Lovasberényben rendeznek egy céges horgászversenyt, a nagybátyám a sütödében dolgozik, jó barátoméké az üzlet. Minden évben részt veszek rajta, ha időm engedi, a gyerekkori barátaim meghívására nem tudok nemet mondani. De csak ezen veszek részt, a körzetire még sohasem tudtam elmenni, mivel mindig meccsünk volt az idejében” – sajnálkozott kissé a Puskás Akadémia húzóembere.

Korábban pedig a Maldív-szigeteken is próbára tehette horgásztudását. „Nagy álmom volt a tengeri horgászat kipróbálása. 2022 decemberében jártunk ott, a feleségemtől kaptam egy pecanapot, amely során hajóról tudtam horgászni. Nagyon nagy élmény volt, amit fogtunk, meg is sütötték nekünk” – avatott be a sósvízi horgászat szépségeibe.

Az Eb-keret tagjai közül nem ő az egyetlen, akinek a horgászat a hobbija. „A válogatottból Botka Endre is eljár pecázni, de vele nem jutottam még el, pedig beszéltük már, hogy jó lenne együtt lógatni. Nem volt még arra időnk, hogy együtt le tudjunk ülni a vízpartra, de ami késik, nem múlik” – tette hozzá végül Nagy Zsolt.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Pecaverzum/Nagy Zsolt/Puskás Akadémia)