2024. május 21. kedd | Konstantin
Versenyek

Forradalmi újításokat vezettek be a Csónakos Pergető OB-n – fotókkal

Forradalmi újításokat vezettek be a Csónakos Pergető OB-n – fotókkal

A XXIII. Csónakos Pergető OB első fordulóját május 20-án, szombaton a Tiszán rendezték meg Szeges és Algyő között.

A Szőke Hölgy adakozó kedvében fogadta a versenyzőket, kiemelkedően sok halat sikerült rövid időre a csónakba terelni. 131 balint, 33 süllőt, 22 kősüllőt, 2 csukát, 1 harcsát és 1 jászkeszeget (összesen 190 halat) fogott a teljes mezőny – olvasható a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolójában.

Bevezettek több technikai újítást is, mint például azok az egyedi mérőeszközök, amelyekkel a versenyzők maguknak mérlegelhetik a fogott halaikat, és szintén újdonság az ehhez készült program, amelybe azonnal feltölthetik a fogásaikat, így nem kell a halakat egy pillanatra sem szákba tenni, azonnal szabadon engedhetők. 

Ezek mellett a legfontosabb újítás, hogy az Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupához (IBCC) hasonlóan GPS-jeladók kerültek a csónakokba, így nyomon követhető a védőtávolságok betartása, a csónakok egymás mellett történő elhaladásának sebessége és a tiltott területekre történő behajtás. 

Az újítások mind a világbajnokság szigorú követelményeinek gyakorlását segítik, ami a versenyzők részéről is pozitív fogadtatásra talált. 

A nap végére kiemelkedő teljesítménnyel, rajt-cél győzelmet aratva a Fejes András Péter-Szirtes Marcell páros örülhetett, őket követte Szarka-Kovács Tamás és Szilágyi Zoltán, majd a dobogó 3. fokát a Deák Ferenc-Hipszki Róbert foglalhatta el. 

Részletes eredmények ITT.

Még fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Mohosz)