2022. június 27. hétfő | László
Versenyek

Hibátlan pecával Nagy András nyerte az Egyéni Országos Bajnokság középdöntőjét

Hibátlan pecával Nagy András nyerte az Egyéni Országos Bajnokság középdöntőjét

Nagy András hibátlan teljesítménnyel, 4 ponttal megnyerte a LIX. Egyéni Országos Bajnokság középdöntőjét, amelynek a Nagykunsági-főcsatorna adott otthont. A dobogóra rajta kívül még Papp József és Magyar Balázs állhatott fel. A döntőbe – amelyet a kaposvári Deseda-tavon rendeznek szeptemberben – 40-en jutottak be.

Kenderes-Bánhalma társégében a Nagykunsági-főcsatornán található versenypályán zajlott LIX. Egyéni Országos Bajnokság középdöntője. 

Az első fordulóban a nagy meleg és a csatornát oldal irányból érő erős szél egyaránt megnehezítette versenyzők dolgát a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolója szerint. 

A folytatásban hárman tudták előző napi szektorgyőzelmüket megismételni, így az első három pozícióban Nagy András, Csillag László és Ujszászi Richárd várhatták a következő etapot. 

A harmadik napot követően is megőrizte vezető helyét Nagy András, őt követte Magyar Balázs és Ujszászi Richárd.

Jellemzően a szélső szektorokban volt több hal, ahogy haladunk a pálya közepe felé, úgy csökkentek a fogások. A középdöntő ezen szakaszában nagy volt az izgalom.

Az utolsó, mindent eldöntő versenynapon Nagy András tovább folytatta remek sorozatát, és hibátlan teljesítménnyel, 4 ponttal megnyerte az Egyéni Országos Bajnokság középdöntőjét. 

A dobogóra Papp József és Magyar Balázs állhatott fel.

A bajnokság első 40 helyezettje jutott a döntőbe, amelyet szeptember végén rendezünk a kaposvári Deseda-tavon.

„A rendkívül technikás pályán a 13 méter és minirakós peca volt a jó megoldás. A ranglista élmezőnye jól szerepelt, de sok új fiatal versenyző is kivívta a továbbjutást” – összegezte a történteket a Mohosz. 

Eredmények: 

Első forduló

Második forduló

Harmadik forduló

Negyedik forduló

Fotógaléria az OB-ról:

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)