2024. június 20. csütörtök | Rafael
Versenyek

Idén sem korlátozzák a behúzós horgászatot az IBCC ideje alatt

Idén sem korlátozzák a behúzós horgászatot az IBCC ideje alatt

A X. International Balaton Carp Cup (IBCC) ideje alatt a hitelesített versenytérképen kijelölt víz- és partszakaszok kivételével a behúzós horgászmódszer gyakorlása engedélyezett.

A rendezvény április 21-én 12 órától április 27-én 8 óráig tart. Ez idő alatt a behúzós horgászat céljából helyet foglalni a boiliebalaton.hu rendszerében lehet a megszokott módon – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.).

A hagyományos dobós (nem behúzós) módszer gyakorolható bármely szabadon hozzáférhető partszakaszon, de kizárólag a versenyző csapatok zavarása nélkül.

„A gyakorlatban kérjük, hogy ha a hagyományos dobós módszerrel horgászó sporttárs egy versenyző csapat szomszédságában szeretne helyet foglalni, a horgászhelyek szükséges távolságáról (a bevetett készségek irányát és egyéb életszerű körülményeket figyelembe véve) egyeztessen a versenyző csapat egy tagjával” – fogalmazott a BHNp Zrt.

Hangsúlyozták, hogy a fenti rendelkezés megsértése a területi jegy bevonását vonhatja maga után.

Az IBCC a világ legnagyobb pontyfogó versenyének számít. „Az IBCC a világ egyik legrangosabb horgászversenye, amelyet évről-évre milliók követnek a világ minden szegletéből” – ezt Radu Morar versenyszervező mondta korábban

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: IBCC)