2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Versenyek

Ilyen még nem volt: komoly díjazással rendeznek 67 órás harcsafogó versenyt a Tiszán

Ilyen még nem volt: komoly díjazással rendeznek 67 órás harcsafogó versenyt a Tiszán

A Hegyalja Harcsafogó Kupa szervezői szerint olyan horgászversenyre, mint amit ők hirdettek a magyar horgásztörténelemben még nem került sor. Eddig 20 csapat nevezett, az első helyezett pedig egymillió forint feletti nyereményre számíthat. 

Különleges horgászversenyt rendeznek Magyarországon Hegyalja Harcsafogó Kupa néven augusztus 25-től 28-ig.

„Pergető versenyek szoktak lenni, 1-2 napos, de ilyen, hogy aktív, 67 órás, folyamatos harcsafogó verseny, ilyen még a magyar horgásztörténelemben még nem volt” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Vass István, a Hegyalja Harcsafogó Kupa egyik szervezője. 

A versenypálya Tisza Tokajtól lefelé és felfelé tartó 10 kilométeres szakasza, de mivel a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségétől engedélyt kaptak Záhonytól Tiszadobig, így sok jelentkező esetén bővíteni tudják a rendelkezésre álló vízfelületet. Eddig 20 csapat nevezett, érkeznek az ország több megyéjéből, és külföldről is. 

A szabályokról Vass István elmondta, a 2-3 fős csapatok helyet húznak maguknak: két folyamkilométer közötti szakaszon kell a parti táborhelyet felállítani. Horgászni azonban bárhol lehet, akár partról, akár csónakból, és rendelkezésre áll az egész versenypálya, nem csak a kihúzott folyószakasz. 

A módszereket tekintve sincs tiltás, minden szabályos harcsafogó technika bevethető. A végelszámolásba a 60 centiméter feletti harcsák számítanak be, a pontozási rendszer és a versenykiírás INNEN TÖLTHETŐ LE.

A nevezési díj 80 ezer forint csapatonként, és ehhez egészen komoly, több mint 2,5 millió forintos össznyereményt garantálnak a szervezők, akiknek több neves szponzort is sikerült megnyerniük. A jutalmak készpénzből, utazásokból, tárgynyereményekből és vásárlási utalványokból tevődnek össze.

Az első helyezett összesen 1,2 millió forint értékben kap díjakat!

Így alakul majd a díjazás:

1. díj: 1,2 millió forint összértékben: 200 ezer forint+700 ezer forint értékű, 5 napos horgásztúra a Pó-folyón+300 ezer forint értékű horgászfelszerelés 

2. díj: 480 ezer forint összértékben: 150 ezer forint készpénz+horgászfelszerelés+vásárlási utalvány

3. díj: 290 ezer forint összértékben: 100 ezer forint készpénz+horgászfelszerelés+ vásárlási utalvány

4. 100 ezer forint értékű wellness hétvége

5. 100 ezer forint értékű wellness hétvége

6. 100 ezer forint értékű wellness hétvége

Ezeken felül kiosztanak még 5 darab egyenként 25 ezer forint értékű különdíjat is. A legtöbb mérlegelt harcsát fogó csapat pedig grátiszként egy 3 napos horgászati lehetőséget kap a Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőparkban.  

Még több infó a verseny Faceboook-oldalán, ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!