2024. június 19. szerda | Gyárfás
Versenyek

Kialakult az Egyéni Országos Bajnokság döntőjének mezőnye – fotókkal

Kialakult az Egyéni Országos Bajnokság döntőjének mezőnye – fotókkal

Május 23. és 26. között több mint 22 kilós átlagfogás jellemezte a LXI. Egyéni Országos Bajnokság középdöntőjét a Maty-éri evezőspályán. 80 versenyző vágott neki a megmérettetésnek. 40 versenyző a ranglista eredményei alapján, 40 versenyző pedig az ez évi elődöntőkön vívta ki az indulás jogát a világ egyik legerősebb bajnokságában – olvasható a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolójában.

Az edzésnapokon folyamatosan épült a pálya. Az első tréningnapon a versenyzőknek meg kellett elégedniük néhány kilogrammos fogással. A keddi és a szerdai tréningnapon már látszott, hogy egyre több hal gyülekezik az etetéseken.

A halfauna a szokásos volt, 1-3 kilós pontyok, 15-30 dekás kárászok, néhány balin, amur és dévérkeszeg színesítette a fogásokat. 

A jellemző módszer a rakós botos horgászat 13 méteren vagy mini rakós 5-8 méteres hosszban volt. Fantasztikus izgalmak, keresztbeverések, nem várt eredmények jellemezték a négy napot.

Említést érdemel, hogy Walter-Barna Diána a 20. helyen jutott tovább valamint, hogy jó néhány utánpótláskorú vagy az utánpótlás korosztályból pár éve kiöregedett versenyző is bekerült a döntőbe.

A győzelmet Hamar Ferenc szerezte meg mindössze 5 pontot horgászva. A második Csöregi Balázs 6 ponttal, a harmadik Timár Szabolcs lett 8 ponttal.

A négy forduló után 40 versenyző jutott a bajnokság döntőjébe, amit Szolnokon rendeznek. 

A továbbjutott versenyzők magukkal viszik a döntőbe az itt szerzett pontjaikat és a fogott súlyokat is.

Részletes eredmények ITT.

Fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Mohosz)