2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Versenyek

Kiválóan horgásztak a magyar rendőrök a szegedi Európa-bajnokságon

Kiválóan horgásztak a magyar rendőrök a szegedi Európa-bajnokságon

Idén 33. alkalommal, 2022. szeptember 19-24. között rendezték meg a Rendőr Horgász Európa-Bajnokságot, amelyen a magyar csapatok dobogós helyen végeztek.

Hét év elteltével ismét Magyarország adott otthont a Rendőr Horgász Európa-bajnokságnak a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ területén, a Maty-éri evezős pályán. A majdnem két és fél kilométer hosszú, 130 méter széles pálya komoly kihívás elé állította a hét nemzet – Anglia, Belgium, Hollandia, Írország, Németország, Olaszország és Magyarország – indulóit – számolt be a police.hu.

Minden ország egy-egy nemzeti csapattal, illetve további, maximum négy regionális csapattal érkezett, így összesen 19 csapat 96 versenyzője ragadott pecabotot.

Magyarországot öt csapat képviselte. A nemzeti rendőrválogatott mellett négy regionális csapat, a Snecik Regional Team, a Colmic Regional Team, a Dinasztia Regional Team, valamint a Tacklebait Regional Team mutatta be horgásztudását.

A nemzeti rendőr válogatottak között az első helyen Anglia nemzeti együttese végzett 46 ponttal, a második Magyarország lett 50, a harmadik pedig Németország 75 ponttal. Az ezüstöt érő második helyezett magyar nemzeti csapatban Donkó Rajmund, dr. Furkó Kálmán, Horváth Béla, Lakatos Sándor és Tímár Károly horgászott.

A legeredményesebb magyar versenyző a nemzeti csapat tagjaként Tímár Károly r. főtörzszászlós volt, a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság szolgálatparancsnoka, aki a két forduló összesítése alapján a második helyen végzett.

A harmadik helyért járó serleget szintén egy magyar horgász, Karádi Ferenc r. főtörzsőrmester, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tiszakécske Rendőrőrs körzeti megbízottja vehette át a régiós Colmic Team versenyzőjeként.

A régiós csapatok közül két magyar együttes végzett az élen.

Első lett a Snecik, így Szabó István, Olesnyovics Tamás, Hujber Máté, Csépány Gábor, Gál Zoltán állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, míg a második helyet a Colmic csapat, Karádi Ferenc, Pelyák István, Kóródi Imre, Pregun Tamás és Ferentzi Gyula szerezte meg, megelőzve ezzel a németeket.

A Dinasztia Regional Team a hatodik, míg a Tacklebait Regional Team a nyolcadik lett a regionális csapatok versenyén.

A Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ pályája lenyűgözte mind a hazai, mind a külföldi résztvevőket, hiszen a két nap alatt összesen majdnem 4 tonna halat fogtak a versenyzők, melyek természetesen visszanyerték szabadságukat.

Képgalériák:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: police.hu)