2022. szeptember 28. szerda | Vencel
Versenyek

Szegeden mérik össze horgásztudásukat Európa rendőrei

Szegeden mérik össze horgásztudásukat Európa rendőrei

A XXXIII. Rendőr Horgász Európa-bajnokságot idén a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) támogatásával Szegeden rendezik meg a Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ területén (Maty-éri evezős pálya, egyben nemzeti horgászsport versenypálya) szeptember 23-24-én.

A versenyen 7 ország 19 csapata vesz részt, köztük 25 magyar rendőr versenyhorgász – olvasható a Mohosz Pecaverzumnak eljuttatott közleményében.

A sportversenyre kizárólag rendőrök, illetve a külföldi országok esetén a rendőri jogállással azonos munkakörben levők nevezhettek.

Az Európa-bajnokságon jelen pillanatban a tréningek zajlanak, majd 21-én szerdán 18:00 órakor kerül sor a hivatalos, ünnepélyes megnyitóra.

Az eredményhirdetés és díjátadás 2022. szeptember 24-én, szombaton, 19:00 órai kezdettel várható. 

A magyar nemzeti rendőr válogatott, a korábban (2015-ben) Magyarországon megrendezett Európa-bajnokságot megnyerte, és jelenleg is éremesélyes. 

A 2015-ben egyéni értékelésben a 2. és 3. helyen magyar versenyző végzett, és az idei várakozás is ennek megfelelő.

Az Európa-bajnokságot a Horgászatot Kedvelők Ligája Rendőr Horgász Egyesület szervezi. Fővédnöke dr. Balogh János r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, védnöke pedig dr. Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke, dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke és dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka.

Nem ez az egyetlen nemzetközi verseny, amelyre Magyarországon kerül sor a következő napokban. Mint ismeretes, Kaposváron pontyfogó világbajnokságot rendeznek. Részletek ITT

Nem hazánkban rendezik, de érdekeltek leszünk a I. feeder masters horgász világbajnokságon, amelyre a spanyolországi Meridán kerül sor szeptember 24–25-én. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: policesport.hu)