2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett
Versenyek

Rekordszámú ország nevezett a kaposvári pontyfogó világbajnokságra

Rekordszámú ország nevezett a kaposvári pontyfogó világbajnokságra

28 nemzet válogatottja érkezett meg Kaposvárra, hogy részt vegyen a XXII. pontyfogó világbajnokságon. A megnyitó kedden volt, szerdán délben pedig elindul a 72 órás verseny.

Az első küldöttségek már a hétvégén megérkeztek Kaposvárra, és a csapatok szakértő szemmel derítették fel a tavat és az előkészített versenypályát vagy nézték meg, változott-e valami legutóbbi látogatásuk óta – számolt be a kapos.hu.

Akadtak olyanok, akik már az öt évvel ezelőtti világversenyen is itt voltak és persze a nemzetközi felvezető viadal, az augusztusi Deseda Open indulói is ismerősként köszöntötték a szervezőket.

Az ünnepélyes megnyitón a Nemzetközi Édesvizi Sporthorgász Szövetség elnöke, Ugo Claudio Matteoli, Kaposvár alpolgármestere, Dér Tamás, a Magyar Országos Horgász Szövetség versenysportszakági irodavezető-helyettes, Polyák Csaba, valamint a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke, Kozári Miklós köszöntötte a résztvevőket.

A Somogy Táncegyüttes pedig szatmári botolóval, verbunkkal és csapással, valamint vajdaszentiványi táncokkal üdvözölte a világverseny indulóit.

A sorrendben XXII. pontyfogó világbajnokságnak eredetileg Ukrajna adott volna otthont, ám a háború miatt új helyszínt kellett keresni. 

Akkor szóba került egy olaszországi, illetve egy dél-afrikai torna is, ám a nemzetközi szövetség végül Magyarországot választotta. Részint a Deseda kiváló adottságai miatt, másrészt azért, mert a város öt évvel ezelőtt már kiváló házigazdának bizonyult. 

A tó kaposfüredi oldala már napokkal ezelőtt felkészült a csapatok fogadására. Idén összesen 28 ország válogatottja próbálja meg elhódítani a világbajnoki trófeát. Ez kettővel több csapatot jelent, mint öt éve. A nemzetek legjobbjai párban versenyeznek, három 28-as szektorban.

Egy-egy ilyen rangos nemzetközi esemény világszerte jó hírét viszi Kaposvárnak, ráadásul a Deseda csodálatos természeti környezete is a címlapokra kerül ez idő tájt. 

Az érdeklődők és a szurkolók reggel hét és este hét óra között nézhetik meg testközelből a vb résztvevőit. A szervezők ugyanakkor a tó nyugati, kaposfüredi oldalán a szokásosnál több körültekintést kérnek a kirándulóktól.

A verenypályán áthaladó kerékpárutat például a be-, illetve kipakolás alkalmával (szerdán reggel 9 és 11 óra között, illetve szombaton 13 és 15 óra között) lezárják.

Folyamatos frissülő hírek a vb-ről a Deseda Facebook-oldalán

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Deseda-FB/képernyőfelvétel)