2022. január 18. kedd | Piroska
Versenyek

Még ilyet! Csak egyetlen egy darab keszeget fogtak a Zala megyei horgászversenyen.

Még ilyet! Csak egyetlen egy darab keszeget fogtak a Zala megyei horgászversenyen.

Mindösszesen egyetlen egy darab keszeget sikerült horogra csalni egy teljes horgászverseny mezőnyének Zala megyében. A szervező egyesület elnöke még sosem hallott olyan versenyről, ahol csak egy hal került volna szákba.

Ha van tanulsága a Kustánszegi Horgásztavon első alkalommal megrendezett Mikulás Vándorkupának, az biztosan, hogy fagypont körüli hőmérsékleten nem mozognak, így aztán nem is kapnak a halak. Hiába töltöttek órákat a vízparton az elszánt horgászok, eredményt nem tudtak felmutatni – olvasható a megdöbbentő hír a zaol.hu online hasábján. 

„Most először horgászom télen, számomra ez egy tanulási folyamat része, ez az első ilyen jellegű kihívásom. Lassan mozognak a halak, ilyenkor nincs bevált módszer, próbálkozni kell. Azt gondolom, akár egyetlen hal is eldöntheti a versenyt” – nyilatkozta még a verseny folyamán egy helybéli, Boronyák Máté (nyitóképünkön), aki végül az egyetlen halat zsákmányolta.  

Kelemen Csaba, a versenyt szervező Göcsej Horgász Egyesület elnöke szerint gyakran előfordul, hogy egy versenyen nem sikerül halat fognia egy horgásznak.

Azt mondta, arra is volt már példa, hogy a résztvevők fele sem tudott értékelhető eredményt produkálni. Olyat viszont még sosem tapasztalt, hogy az egész verseny alatt egyetlen hal akadt volna horogra.

„Kaptunk híreket arról, hogy az ország másik pontján ugyanekkor megrendezett versenyen egészen szép pontyokat fogtak a horgászok, tehát itt alakulhatott ki olyan atmoszféra, ami ezt az eredményt hozta” – tette hozzá. 

Úgy látja, hogy a sikertelenség nagyban a szélsőséges körülményeknek köszönhető. „Azt gondolom, az időjárás tréfált meg bennünket, talán a verseny előtti éjszakán tapasztalt lehűlés miatt nem mozogtak a halak, de a víz felszínén kialakult jéghártya sem kedvezett a horgászatnak. A kedvünket nem vette el a téli pecától, év elején újra megpróbáljuk” – állapította meg.

A szombaton megtartott halfogó viadalon tehát csak az egyetlen különdíjat tudták átadni az egyetlen egy darab keszegért, amelyet horogra csaltak. A szerencsés horgász, Boronyák Máté a Göcsej Horgász Egyesület elnökétől vette át a jutalmat.

Nyugodtan kijelenthetjük: ezt a versenyt bizony a halak nyerték, méghozzá utcahosszal!

Az országban az elmúlt hétvégén többe helyen is Mikulás-napi horgászversenyt szerveztek. A Pecaverzum sok képpel és videóval tarkított cikkben számolt be a fogásokról és Télapó vízparti látogatásairól. Nézd meg a válogatást IDE KATTINTVA! 

Furcsa vízparti történésekről már a Pecaverzum is írt, október elején például egy törpeharcsafogó versenyen egyetlen törpeharcsát sem tudtak fogni. Részletekért KATTINTS IDE

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(fotó: zaol.hu)