2024. június 19. szerda | Gyárfás
Versenyek

Megdőlt a rekord: kifogták a Tisza-tó legnagyobb tükörpontyát – fotókkal

Megdőlt a rekord: kifogták a Tisza-tó legnagyobb tükörpontyát – fotókkal

Megdöntötték a Tisza-tavi tükörpontyrekordot a II. International Wild Carp Challengee-en (IWCC) – közölték a szervezők a Facebookon.

A hírzárlat előtt, reggel fél 6 körül érkezet hír egy 25 pluszos halról. A mérlegelők a H-01-en horgászó Carp Loyal Teamhez siettek. 

A hal egy eddig még nem hitelesített gyönyörű tükörponty, ami 25,35 kilogrammos tömegével átvette a Tisza-tavi tükörpontyrekordot. „Gratulálunk Balla Zoltánnak és a srácoknak” – írták a szervezők. 

Mint ismeretes, április végén Czifra Antal mindkét pontyrekordot megdöntötte a Tisza-tavon, az Abádszalóki-medencében. Április 26-án egy 25,2 kilós tükröst, majd április 27-én egy 31,50 kilós tövest fogott.

Előbbit sikerült megdöntenie a Carp Loyal Team tagjának, Balla Zoltánnak. A korábbról még nem ismert hal 15 grammal nyomott többet az előző csúcstartónál. 

A II. IWCC-n az 52 csapat – köztük szlovákok, csehek, románok és németek – az abszolút tórekordról álmodozott, de azt csak megközelíteni sikerült, méghozzá ugyanazzal a hallal. Nézd meg a közel 30 kilós példányt ITT és ITT!

A versenyben kizárólag csak az a ponty számít, amelynek tömege a hivatalos mérlegeléskor eléri vagy meghaladja a 10 kilogrammot. A végső sorrendet a top 5, azaz az 5 megfogott hal össztömege határozza meg. Holtverseny esetén a nagyobb fogott hal a döntő, ha ez is azonos, akkor a második legnagyobb hal tömege is számít.

A 400 ezer forintos nevezési díjért 3 millió forintos fődíjat ígérnek, de lesznek egyéb díjazások is. A második helyett 2 milliót, a harmadik 1 milliót vihet haza. A legnagyobb halért is jár 1 millió. A szektorokban utalványokat lehet nyerni 100-300 ezer forintos értékben, illetve a napi legnagyobb hal is ér 100 ezret. 

A II. IWCC május 18-án, szombaton 8 óráig tart, az eredményhirdetésre 13 órakor kerül sor az abádszalóki Tisza-tó strandon.

A verseny eredményközlő oldal ITT érhető el.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: IWCC)