2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Versenyek

Naphallal kezdte, majd tíz év múlva világbajnok lett

Naphallal kezdte, majd tíz év múlva világbajnok lett

Idén fordult elő először, hogy két korosztályban is minden érmet egy nemzeti válogatott hódítson el. A 15 éves Lőrincz Benedek ebből a sikerből vette ki tevékenyen a részét. A székesfehérvári versenyhorgászt a Városházán köszöntötték.

Az összevont U15-ös, U20-as és U25-ös ifjúsági horgász-világbajnokságot augusztus elején rendezték Szolnokon. U15ben a magyar sikerekből a Székesfehérváron élő Lőrincz Benedek kétszeresen kivette a részét, egyéni világbajnoki címet zsebelt be honfitársai, Nagy Dénes és Vadon Roland előtt, csapatban pedig együtt állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Benedek éppen világbajnoki sikere helyszínén fogta ki élete első halát egy faágból eszkábált pecabottal. A versenyhorgászattal négy éve foglalkozik – írja a feol.hu

„Apa hatására kezdtem elindulni ezen az úton, ő több mint 30 éve horgászik versenyszerűen. Első közös élményünk idején négyéves voltam. Szolnokon ekkor fogtam ki életem első halát egy naphalat – nyilatkozta a megyei portálnak Benedek, aki az U20-as világbajnoki keretbe is meghívót kapott a vb-n. – Négy évvel ezelőtt úgy éreztük, megértem arra, hogy versenyszerűen horgásszak. A világbajnoki címig hosszú út vezetett, évente 150–200 alkalommal horgászok. Sokat járok ki egyedül, igyekeztem fejleszteni a tudásomat az eredetileg tavalyra tervezett vb-re. Erősségem a megoldóképességem, ha nagy a baj, és el akar menni a hal, gyorsan tudok reagálni, és nagy eséllyel kifogom.”

Az ifjú fehérvári világbajnok a világbajnokságon az első körben csak kicsit fogott több halat a mezőnynél, így a negyedik helyről folytathatta, majd a folytatásban kimagasló eredményt produkált: négy kilogramm volt a „termése”, míg legjobban szereplő vetélytársa alig több mint másfél kiló halat emelt ki a vízből.

Lőrincz Benedek számára nem csak a hal és a horgászat a fontos, környezetvédelmi osztályba jár a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolába. A világbajnokságot követően pedig már szakmai tudását is átadta fiatalabb társainak. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: feol.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!