2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Versenyek

Nemzetközi horgászversenyt hirdettek a Dunára

Nemzetközi horgászversenyt hirdettek a Dunára

Idén is meghirdette nemzetközi horgászversenyét, a „Neszmélyi Nagyhalfogót” a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHSZ), egyúttal bíznak abban, hogy – a tavalyival ellentétben – ezt most sikerül is megrendezni.

A nemzetközi horgászversenyt már tavaly is kiírták, de a koronavírus-járvány miatt le kellett végül mondani. A megyei szövetség szakmai igazgatója, Schmidt-Kovács Bence a Pecaverzum érdeklődésére elmondta, hagyományt szeretnének teremteni, és felfejleszteni hasonlóan grandiózus és elismert versennyé, mint az IBCC, amelyet a Balatonon szoktak megrendezni.

Erre minden esélyük megvan a szervezőknek, ugyanis a helyszín hasonlóan kihívásokkal telinek ígérkezik, és ugyanúgy vadvíz, mint a magyar tenger. A Duna neszmélyi szakaszán ugyanis 8-9 méteres gödrök tarkítják a medret, az extrém körülményeket pedig bedőlt fák teszik még bonyolultabbá és persze egyben élvezetessé is. 

Schmidt-Kovács Bence közölte, a szeptember 14. és 18. között esedékes, 96 órás versenyen egyedi szabályokkal garantálják majd a gördülékeny lebonyolítást.

„Bojlis botokkal lehet horgászni, engedélyezett a behúzás, csalizás szempontjából pedig nincs megkötés. A csapatok egymástól körülbelül száz méterre kapnak majd helyet a parton, és bóják kihelyezésére is lesz lehetőség. Arról a szakaszról minden évben kerülnek ki húsz kiló fölötti amurok, úgyhogy – mivel a víz is minden bizonnyal meleg lesz – biztos vagyok benne, hogy most is fogunk látni nagy halakat” – adott hangot reményeinek. 

A verseny hajózási korlátozások mellett zajlik majd, a közlekedési hatóságtól engedélyt kértek, és a két, közelben található kikötővel is megállapodtak a szervezők. Ennek értelmében a hajóforgalom nem lesz zavaró hatással, ugyanis naponta csak egyszer, 12 és 13 óra között lehet majd elhaladni a szakaszon vízi járművel.

Mivel a legnagyobb hajóforgalom hétvégente várható, így a szervezők keddtől szombatig tartó intervallumra hirdették meg a százezer forintos nevezési díjú megmérettetést, amelynek fődíja ötszörös szorzót (ötszázezer forintot) kínál. 

A KEMHSZ szakmai igazgatójától megtudtuk, már a tucatot is meghaladja a benevezett csapatok létszáma, érdeklődők pedig már Szlovákiából, Olaszországból és Ausztriából is vannak.

(fotó: KEMHSZ) 

Pecaverzum a közösségi médiában

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!