2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Versenyek

Óvás és kizárás a Method Feeder OB-n

Óvás és kizárás a Method Feeder OB-n

Varga János nyerte a VI. Method Feeder Országos Bajnokságot a Maconkai-víztározón, így már kétszeres bajnoknak mondhatja magát, ám a végeredmény egyelőre nem hivatalos. Kizártak egy versenyzőt, így bizottsági döntés kell ahhoz, hogy az eredmény végeredménnyé váljon.

Az utolsó forduló sorsolása előtt a versenybizottság kihirdette a második forduló után benyújtott óvásra hozott határozatot. A versenyszabályzat 49. pontjának megsértéséért  Somogyi Dávidot – aki a mérlegelés előtt halainak egy részét visszaengedte – a versenyből kizárta. 

A szabály értelmében a kizárt versenyző a szektorban induló versenyzők számánál eggyel nagyobb helyezési számot kapott. A szektor többi versenyzője megtartotta a versenyben elért helyezési számát. 

A szabálysértésekről a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Horgászsport Döntő Bizottságot értesíteni kell, amely megteszi a szükséges további intézkedéseket (etikai illetve fegyelmi eljárás). A sajnálatos eseményt követően a sorsolásnál az utolsó fordulóban így az A szektor széle üresen maradt, nem került megszakítás a pályába – kezdte a beszámolóját a szokatlan eseménnyel a Mohosz. 

A verseny kezdetét jelző dudaszóra az eső is megérkezett, ami kitartóan áztatta a versenyzőket. A vihar szerencsére csak súrolta ismét a pályát, a java máshol csapott le, így nem volt szükéség a verseny megszakítására. 

A bajnokság utolsó fordulója nagyon szoros eredményeket hozott, végig kiélezett volt a küzdelem. A küzdelmet végül 8 ponttal Varga János nyerte, aki így másodszor emelhette a magasba a vándorserleget. A második helyen Bakó Péter végzett 9 ponttal, a harmadik helyet Tóth Bálint szerezte meg. 

Az eredmények azonban nem tekinthetők hivatalosnak egészen addig, amíg a Mohosz Horgászsport Döntő Bizottsága azt meg nem erősítette.

A végeredmények IDE kattintva érhetők el. 

A három év eredményeit figyelembe vevő ranglistát Bakó Péter nyerte 155 ponttal.

Ranglista-eredmények ITT!

(fotó: Mohosz)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!