2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Versenyek

Rossz kezdés után a 8. hely jött össze a horgász Európa-bajnokságon – fotókkal

Rossz kezdés után a 8. hely jött össze a horgász Európa-bajnokságon – fotókkal

Június 29-én és 30-án rendezték meg a 28. horgász Európa-bajnokságot a Prinses Margriet-csatornán, a holladiai Spannenburgban, ahol a magyar válogatott rossz kezdés után javított, és a 8. helyen zárt.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolója szerint a pénteki kötelező edzéssel ért véget a felkészülés az Eb-re. Előzetesen kiderült, hogy az angolna, a süllő és a harcsa kivételével minden halfaj szákba kerülhet.

A holland állatvédők is figyelemmel kísérték az eseményt, ezért a halvédelem kiemelt figyelmet kapott. Ajánlott volt a 20 kilogrammos haltartólimit. 

„A csapat hangulata bizakodó, minden a helyére került, de túlzott önbizalomra nincsen okunk, hiszen 24 fős szektorok lesznek” – fogalmazott az előzetes várakozásokat tekintve a Mohosz.

Sajnos a szombati, első forduló nem sikerült jól, a magyar válogatott a 24 nemzetet és 132 horgászt felvonultató mezőny 12. helyén zárt. 

Az A szektortorban Szákovics Imre 18 pontot, a B-ben szektor Katus Gyula 4 pontot, a C-ben Magyar Balázs 8 pontot, a D-ben Nagy Benedek 14 pontot, az E-ben Csillag László 10 pontot horgászott.

Az első helyen a franciák, őket követve pedig a csehek és a belgák fordultak. (Az első forduló részletes eredményei ITT.)

Szénási Béla kapitány úgy döntött, hogy vasárnap Szákovics Imre helyett Horváth László kapott lehetőséget. A második etapra a cél az volt, hogy egy szép hajrával előrébb tudjunk végezni.

Ez végül sikerült is, mert a mieink feljöttek a 8. helyre. Franciaország megőrizte elsőségét, a gall kakasok magabiztosan nyerték a 2024-es Eb-t. Szlovákia lett a második, az angolok szép hajrával a harmadik helyet szerezték meg. 

Egyéniben a holland Ramon Ansing végzett az élen, a legjobb magyar a 20. Katus Gyula lett.

Végeredmény:

Részletes eredmények ITT.

A magyar csapat: 

vezetők: Szénási Béla kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány 

versenyzők: Csillag László, Horváth László, Katus Gyula, Magyar Balázs, Nagy Benedek, Szákovics Imre

segítők: Bajcsi András, Dósa Máté, Magyar Gábor, Szénási Szilviusz

Fotók:

Tavaly a kaposvári Deseda-tavon rendezték az Eb-t, ahol a magyarok csapatban ezüstérmesek lettek, Csillag László pedig egyéniben bronzéremnek örülhetett.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)