2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Versenyek

Tölgyesi Levente a műlegyező országos bajnok

Tölgyesi Levente a műlegyező országos bajnok

Május 15-én és 16-án a gyönyörű Hámori-tó adott helyszínt a XV. Műlegyező Országos Bajnokság ötödik, hatodik fordulóinak. Ez egyben az OB záróetapja volt, és kiderült, a szolnoki illetőségű, válogatott kerettag Tölgyesi Levente lett a végső győztes. 

Szombaton délután, vasárnap pedig délelőtt egy-egy négyórás forduló állt a versenyzők rendelkezésére. Minden csónakban két versenyző ült, fogás esetén egymás halait mérték és regisztrálták – írja tudósításában a Magyar Horgász Szövetség (Mohosz). 

Az éves pisztrángtelepítést követő hétvégén volt is hal bőven a Hámori-tóban, de a korábbi évekhez képest mégis gyengébb eredmények születtek. 

A többség süllyedőzsinóron halléggyel próbálta kapásra bírni a pisztrángokat. Néhányan inkább a békéshalakra koncentráltak, így gyűjtve értékes pontokat. 

Csodálatos környezetben horgásztak a versenyzők, de a pisztrángok részéről hiányzott a megszokott aktivitás. Szombaton napsütéses idő volt. Vasárnap a  zivatar miatt mintegy két  órára teljesen leálltak a halak és senki sem fogott semmit. Az eső után ismét mozogni kezdtek a halak. 

A Hámori-tónál rendezett fordulók az OB zárónapjai is voltak, és eldőlt, hogy annak ellenére, hogy most Balog Tibort Markóczy István és Zentai Zoltán követte a dobogón, mégis a legjobban Tölgyesi Levente örülhetett, aki megőrizte korábbi vezető pozícióját, és országos bajnok lett. 

A verseny végéig 56 értékelhető halat fogott a mezőny, a legnagyobb egy 49 centiméteres sebes pisztráng volt, amely Szentiványi András nevéhez fűződik. Ezért a halért a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége különdíját is megkapta.

„Stabil, jó eredményei voltak az első négy fordulóból. Most is jól horgászott, csak nem sikerült neki a legjobb háromba kerülnie” – értékelte a válogatott kerettag teljesítményét a Pecaverzumnak Kovács Zsigmond. 

A szövetségi kapitány portálunknak elmondta, már megkezdték a felkészülést és a szervezési munkát az augusztus 12. és 16. közötti világbajnokságra, amelynek a finnországi Kuusamo városa ad otthont. Már több mint tíz ország jelezte részvételét, de ez még változhat. 

Hámori-tavi fordulók végeredménye:

1. helyezett: Balog Tibor                   

2. helyezett: Markóczy István 

3. helyezett: Zentai Zoltán 

A XV. Műlegyező Országos Bajnokság végeredménye: 

1. helyezett: Tölgyesi Levente

2. helyezett: Balog Tibor

3. helyezett: Pálinger István

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!