2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Versenyek

Top 10-ben végzett mindkét magyar együttes a belgiumi klubcsapat vb-n

Top 10-ben végzett mindkét magyar együttes a belgiumi klubcsapat vb-n

A Heves Horgász Teamnek az első versenynapon, a Timár Mix Teamnek a másodikon ment jobban a peca. Minkét magyar együttes végül a legjobb 10-ben zárt.  

Július 23-án és 24-én rendezték meg a 41. klubcsapat világbajnokságot a belgiumi Ronquieresben, a Charleroi-Bruxelles-csatornán.

A vb-n két magyar együttes indult. Az első fordulóban a tavalyi magyar bajnok Heves Horgász Team a 4., míg a 2021-es magyar ezüstérmes Timár Mix Team a 9. helyet szerezte meg.

A második versenynapon fordított teljesítményt nyújtottak a magyarok: míg a Timár Mix Team remekelt, addig a Heves Horgász Team visszacsúszott a táblázaton. 

A hatalmas hajrának köszönhetően a Timár Mix Team a 4. helyen zárt, a Heves Horgász Team pedig a 9. lett a 18 csapatos mezőnyben. 

A vb-t a holland Maver Zammataro nyerte, dobogó másik két fokára olaszok állhattak fel. Az ezüstérmet az ASD Lenza Emiliana, míg a bronzot az Oltrarno Colmic tagjainak nyakába akasztották.  

Részletes eredmények: 

„Nem mondhatjuk azt sem, hogy a versenyben kitűnőbben szereplő dévér- és bodorkafogókat a pályaelőny és a szerencse segítette, mert a legjobb csapatok mindkét nap azonos szintű teljesítménnyel vertek meg bennünket is, másokat is” – vonta le a következtetést a Timár Mix Team, amely rendszeresen jelentkezett részletes beszámolóval a vb alatt közösségi oldalán.

Képgaléria a 41. klubcsapat világbajnokságról:

A magyar csapatok tagjai:

Timàr Mix Team: Timár Dániel, Timár Szabolcs, Kisjuhász Bence, Horváth László, Baruta Richárd, Csöregi Balázs

Heves Horgàsz Team: Mochnács Sándor, Katus Gyula, Kovács Gergely, Kökény József, Ujszászi Richárd, Nagy Benedek

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)