2024. június 19. szerda | Gyárfás
Versenyek

Tragédia a X. IBCC-n: rosszul lett és meghalt egy magyar horgász – videóval

Tragédia a X. IBCC-n: rosszul lett és meghalt egy magyar horgász – videóval

Április 27-én, szombaton 8 órakor véget ér a X. International Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye, amelyen pénteken egy haláleset történt.

„Egészségügyi okok miatt elhunyt az egyik versenyzőnk. Az Országos Mentőszolgálat helikopteres egysége mindent elkövetett, hogy megmentsék az életét. Az IBCC őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának” – közölték a szervezők a Facebookon.

A Fishing&Hunting televíziós csatornán sugárzott esti összefoglaló is a tragédia hírével kezdődött.

„A mai reggel folyamán Ábrahámhegyen, a 40-es helyen horgászó Holy Right Carp Team tagja, Tót Gergő rosszul lett. Hozzá két mentőegység is érkezett, köztük egy mentőhelikopter is. Körülbelül másfél órán küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni” – hangzott el a műsorban, amelynek az elején egy videóval emlékeztek a 40 évesen elhunyt horgászra. (IDE KATTTINTVA nézhető meg.) 

A X. IBCC április 27-én, szombaton 8 órakor véget, az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra a tihanyi versenyközpont konferenciatermében kerül sor 15 órától.

A mezőny pénteken 23 órakor 13.395 kilogrammnál tartott. Az első helyen 28 darab hallal és 388,35 kilóval a Carpsonbaits 2 áll, második a Nikl&Carp”R´Us Team 2 308,05 kilóval, míg a harmadik a Carpsonbaits 259,58 kilóval. 

A verseny legnagyobb hala és egyben az új balatoni pontyrekord egy 35,625 kilogrammos tőponty, amelyet a siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team tagja, Hundzsa Ferenc fogott április 24-én. 

A folyamatosan frissülő eredménytábla ITT tekinthető meg.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: pixabay.com)