2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett
Versenyek

Új bajnokot avattak a Method Feeder OB-n

Új bajnokot avattak a Method Feeder OB-n

Szeptember 16. és 18. között rendezték meg a VII. Method Feeder Országos Bajnokság döntőjét a lukácsházi Abért-tavon.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) tájékoztatása szerint az első fordulóban a középdöntőből kevés ponttal érkező versenyzők több pontot gyűjtöttek, mint amire számítottak, ezért alaposan összekavarodott a rangsor. 

Gyimesi Bence állt az élen, Tóth Bálint követte őt a sorban, majd Szabó Bence. „Nagyon szoros azonban az eleje, még messze nincsen lefutva a mérkőzés” – fogalmazott a Mohosz.

Az első forduló eredményei ITT.

A második versenynapon, szombaton sokkal kevesebb halat kellett mérlegelni, mint pénteken. „A szektorok szélső helyei, ma nem úgy muzsikáltak. Gyimesi Bence mai 3 pontjával összesen kilenc pontot szerezve továbbra is tartja vezető helyét. A második és a harmadik helyen azonban két nagyon komoly vetélytárs követi, hiszen Szabó Bence és Bakó Péter egyaránt 10-10 ponttal követi őt a képzeletbeli dobogón” – összegezte a nap eredményeit a Mohosz.

A második forduló eredményei ITT.

Sejteni lehetett, hogy a döntő utolsó fordulója nagyon izgalmas lesz, de arra nem számított senki, hogy így felborul a sorrend. 

A C szektorban Bakó Péter és Gyimesi Bence párharca volt várható, de Szabó Bencének sem volt könnyebb dolga, hiszen az A szektorban a széle melletti 3. pozíciót kellett megoldania úgy, hogy az abszolút szélső helyen Skultéti Dorián ült. 

Dorián az első órában kibérelte a szektor elsőséget magának, így Bence a kettesért kellett, hogy küzdjön. Nagyon nehezen ment azonban a peca. A szektor túlfelén Tóth Bálint is jól fogta a halakat, de Debrődi Attila is elé tudott kerülni. Bence hatalmasat mentve a negyedik tudott lenni szektorában. 

A C szektorban Gyimesi Bencének sajnos nem állt össze a hal, ahogyan azon a helyen előzőleg is nehezen ment a halfogás. Bakó Péter sem örülhetett, hiszen a szélső helyen horgászó Berényi Gábor egy 8-as ponttyal nyitott, majd sorban fogta a halakat, de Balog Áron a C10-ről is komoly tempót diktált, sőt, nyerte is szektorát. 

További két versenyző jött még be Áron mögé, így Péter is negyedik lett szektorában. Gyimesi Bence nem tudott felzárkózni – pedig elkövetett mindent, amit csak lehetett –, de kilenc pontjával a dobogó eltávolodott a tehetséges fiatal versenyzőtől. Végül az élen pontegyenlőség alakult ki, így a mérleg nyelve döntött, 14 ponttal, de több fogott tömeggel Szabó Bencének sikerült megszereznie első magyar bajnoki címét. 

A tavalyi bajnok Bakó Péter a második helyet szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig hatalmasat hajrázva Balog Áronnak sikerült felkapaszkodnia. 

„Egy nagyon színvonalas, halfogásokban bővelkedő, de technikailag nehéz döntőn vagyunk túl, amelyen minden résztvevőnek jár a köszönet a sportszerű versenyzésért” – írta beszámolójában a Mohosz. 

A method szakágat kedvelők legközelebb decemberben a magyar csapatnak szurkolhatnak, amelynek tagjai Dél-Afrikában fognak világbajnoki címvédőként versenybe szállni.

Részletes eredmények ITT.

Fotógalériák: 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)