2024. július 16. kedd | Valter
Versenyek

Világrekorddöntésre készülnek egy magyar horgásztónál

Világrekorddöntésre készülnek egy magyar horgásztónál

Melyik háromfős csapat tudja a legtöbb pontyot kifogni 96 óra alatt? A jelenlegi nem hivatalos világrekord 3392 kilogramm. Augusztusban a Fish Farm Zennye Horgásztónál esedékes horgászversenyen arra készülnek, hogy ezt a csúcsot megdöntsék. A szervezők szerint minden esély megvan rá, hogy ez meg is valósuljon.

2022 májusában rendezték meg a IX. Bravo Baits Szuper Kupát a hajduböszörményi Pródi Horgásztavon. A 96 órás megmérettetésen – amelyen 4 bottal horgászhattak a triók – megdőlt a nem hivatalos világrekord.

A korábbi világcsúcsot a román Beta Mix tartotta 3226 kilóval. A Török József, Török Tamás és Jónás József összetételű Pancser Carp Team azonban ezt több mint 150 kilóval meghaladva összes 3392 kiló pontyot fogott, ami 475 darabot eredményezett. Ez óránként átlagban több mint 35 kiló halat és 5 kapást jelentett.

Fontos tudni, hogy ezt az eredményt úgy érték el, hogy alsó korlátot nem szabtak, minden partra került ponty beszámított a végelszámolásba. 4 kiló alatt azonban nem nagyon fogtak a versenyzők, az átlagtömeg 6,07 kiló volt. 

A Pancser Carp Team által beállított nem hivatalos világcsúcs megdöntésére készülnek idén nyáron a Fish Farm Zennye Horgásztónál, ahol megrendezik a I. Quick Baits–Best Anglers Nemzetközi Pontyfogó Kupát. 

„Hosszas szervezés, előkészületek és sok munka után minden készen áll, hogy új világrekordot állítsunk fel közösen” – írták a szervezők, kiemelve, hogy szerintük az országban két olyan horgászvíz található, „ami alkalmas az ilyen próbatételre”. Az egyik Pród, ami a jelenlegi világrekordtartó és Zsennye, ami most megpróbálkozik majd a trónfosztással. 

„Amit érdemes tudni, hogy több csapat is 3 tonna fölé ért már ezen a vízen, úgy hogy 5 kilós alsó limit volt a versenyen. Egy szó mint száz, minden adott egy világszinvonalú, világrekorddal kecsegtető gladiátori, 96 órás pontyfogó maratonhoz” – fogalmaztak a felhívásban. 

Az augusztus 25-től 30-ig tartó I. Quick Baits–Best Anglers Nemzetközi Pontyfogó Kupa részletes versenykiírása és jelentkezési lapja is megjelent már. 

Maximum 20 darab háromfős csapat jelentkezését tudják elfogadni, a nevezési díj 1600 euró. 

Maximális létszámnál így alakul a díjazás: 

I hely: 9.000 euró+serleg

II hely: 6.000 euró+serleg

III hely: 4.000 euró+serleg

Legnagyobb átlagtömeget elérő csapat: 2.000 euró+serleg

A részletes kiírás és a nevezési feltételek ITT tekinthetők meg. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Fish Farm Zsennye Horgásztó FB-videó képernyőfelvétel)