2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Versenyek

Megdöntötte a világrekordot egy magyar csapat! 3392 kiló pontyot fogtak 96 óra alatt!

Megdöntötte a világrekordot egy magyar csapat! 3392 kiló pontyot fogtak 96 óra alatt!

Május 9. és 13. között rendezték meg a IX. Bravo Baits Szuper Kupát a hajduböszörményi Pródi Horgásztavon. A versenyen 20 darab 3 fős csapat, köztük németek, osztrákok, szlovákok, románok és magyarok indultak. A 96 órás megmérettetésen – amelyen 4 bottal horgászhattak a triók – valami egészen elképesztő eredmények születtek, a győztes csapat pedig megdöntötte a nem hivatalos világrekordot.

Gazsi Máté, a verseny szervezője a Pecaverzumnak elmondta, a korábbi világcsúcsot a román Beta Mix tartotta 3226 kilóval. A mostani első helyezett Török József, Török Tamás és Jónás József összetételű Pancser Carp Team azonban ezt több mint 150 kilóval meghaladva összes 3392 kiló pontyot fogott. Ez óránként átlagban több mint 35 kiló halat jelent. 

„Hivatalos adatbázis nincs, ahol ezt a csúcsot nyilvántartanák, de mi, versenyszervezők egymás között számon tartjuk a legjobb eredményeket” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Gazsi Máté, aki azt is hozzátette, hogy volt már korábban egy 3751 kilós fogás szintén egy román csapat részéről, de azon a versenyen 4 fős csapatok indultak. 

A versenyről fontos tudni, hogy alsó korlátot nem szabtak, minden partra került ponty beszámított a végelszámolásba. 4 kiló alatt azonban nem nagyon fogtak a versenyzők, az átlagtömeg 6,07 kiló volt. 

A 20 csapat összesen 3589 darab halat terelt szákba, amelyeknek az össztömege 21.775 kilónak bizonyult. Ezt azt is jelenti, hogy a csapatok átlaga meghaladta az 1000 kilót. 

A Pancser Carp Team 96 óra alatt összesen 475 darab halat fogott, ami óránkénti 5-ös átlagot jelent. 

„Három éve utazunk erre a rekordra” – árulta el a Pecaverzumnak Török József, a tavalyi után az idei Bravo Baits Szuper Kupát is megnyerő Pancser Carp Team egyik tagja. 

„Voltak olyan rohamok, hogy 3-4 bot ment egyszerre, még a swingert sem tudtuk rátenni. Az utolsó 24 óra nagyon erős volt, akkor fogtunk azt hiszem, 1,4 tonna körül” – mondta Török József.

A verseny első 72 órájában a Matisz Bence, Drozsnik Mátyás és Veréb Péter alkotta Acroft állt az élen, amely végül a második lett 3314 kilóval. 78 kilóval maradt el a Pancser Carp Team-től, de a csapat tagjai így elmondhatják magukról, hogy ők is túlszárnyalták az eddigi világcsúcsot. 

Az utolsó órák nagyon izgalmasan teltek, és nemcsak a világrekord dőlt meg, hanem a verseny állása is megfordult. 

„Délig tartott a verseny, és reggel ötkor kértem egy rendkívüli mérlegelést, mert mára a 22 zsákunkból egy sem volt szabad, mindegyikben 2-3 hal pihent. Az utolsó percig tolni kellett. Végigdolgoztuk az egészet, dobócső és parittya, ez nagyon nagy kulcs volt. Amikor már az utolsó 24 órában szét voltunk esne, akkor is muszáj volt tolnunk, akkor már a szívünk vitt előre, nem az erő” – engedett betekintést a kulisszák mögé Török József.

Ami pedig a siker értékét növeli, hogy a 96 órában végig saját készítésű bojlit használtak, három félét, fűszerest, édeset és büdöst. 

„Aznap még nem fogtuk fel, hogy világrekordot értünk el, de egy-két könnycsepp azért már kijött. Magyar csapat versenykörülmények között még soha sem jutott 3000 kiló fölé, ezt nagy szónak tarjuk” – fogalmazott Török József.

Jegyezzük tehát meg az új nem hivatalos világcsúcsot a 96 órás, 3 fős, 4 botos versenyeket tekintve, mert azt mostantól 3392 kilóval a magyar Pancser Carp Team tartja! 

A IX. Bravo Baits Szuper Kupa végeredménye:

A Maconkai-víztározó vezeti Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáját. Részletek IDE KATTINTVA!

Spanyol beütésű tükrössel dőlt meg a tórekord a Heves megyei bányatavon. Nézd meg a fotókat és a videót IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!