2024. július 16. kedd | Valter
Nagy fogások

Spanyol beütésű tükrössel dőlt meg a tórekord a Heves megyei bányatavon – videóval

Spanyol beütésű tükrössel dőlt meg a tórekord a Heves megyei bányatavon – videóval

Spanyol beütésű tükrössel dőlt meg a pontyrekord a Mátravíz Horgásztavon. A Magyar névre keresztelt hal volt eddig is a csúcstartó, de olyan tömeggel, mint most még sosem fogták ki. A Mátravíz Horgásztavon az összes 10 kiló feletti halat chippelik, már több mint 240 példányt jelöltek meg 2020 májusa óta.

Megdőlt a pontyrekord a Heves megyei Mezőtárkányban található Mátravíz Horgásztavon május 6-án, pénteken. A Magyar névre keresztelt 27,80 kilós, spanyol beütésű tükröst Malyinkó David fogta ki 21 óra körül szénhidrátos bojlival.

Forgács Péter tógazda a Pecaverzum érdeklődésére elmondta, a 40 évvel ezelőtt, a sóderbányászat nyomán létrejött 10 hektáros tavat 2019 decemberében vették át az előző tulajdonostól szüleivel és húgával. 

A családi vállalkozás döntése nyomán 2020 májusa óta minden 10 kiló fölötti halat chippel látnak el. Azóta már több mint 240 példányt jelöltek meg. De élnek a tóban nagy harcsák és amurok is, előbbiből 39, míg utóbbiból 19 kiló a tórekord. 

„Szerencsére még mindig szokott lenni olyan hal, amelyikben nincs chip. Az ilyeneknek a sikeres horgász adhat mindig nevet, ami azt is jelenti, hogy azok korábban még nem voltak horgon” – árulta el a tógazda. 

Azt is megtudtuk, hogy az eddigi tórekord is a spanyolos beütésű, mégis Magyar névre keresztelt hal volt, tavaly 27 kilósan csalták horogra, azóta felkapott magára 80 dekát.  

Forgács Péter pont jelent volt, amikor Magyar a bölcsőbe került, így videó is készült a tórekordról és annak visszaengedéséről. 

Magyar egyébként már régi lakója a tónak, már 2013-ban is készült róla fénykép, akkor még csak 14 kilós volt. Íme a „Kis Magyar”:

Gülüszemű ponty akadt horogra a Sión. Nézd meg a fura teremtményt IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!