2022. május 21. szombat | Konstantin
Nagy fogások

Gülüszemű ponty akadt horogra a Sión

Gülüszemű ponty akadt horogra a Sión

Szürreális élményként élte meg Czank István a gülüszemű ponttyal való találkozást. Azt mondta, a hal szeme thrillerbe illő volt, és nagyon meglepődött. Végül visszaengedte a Sió-csatornába a szerinte telepített példányt. 

Czank István május elsején, a pontytilalom kezdete előtti utolsó napon úgy gondolta, hogy megnézi, ad-e valamit a Sió, vagy, ahogy ő fogalmazott, a „kis folyó”. A szekszárdi szakaszon, a Sárvíz és a Sió összefolyásánál kezdte meg a horgászatot. 

„A víz elég zavaros volt, megpróbáltam magam alá egy kicsit jobbra bedobni. Fűzött kukoricát lebegtettem meg csemegekukoricás pop-uppal. A kapásra nem kellett sokat várni, első dobásra elhúzta” – kezdte a történetet István.

A horogra került példány nem volt nagy, egy két kiló körüli ponty lehetett, mégis totális megdöbbenést okozott a horgásznál, ugyanis a hal bal szeme teljesen kidülledt.  

„Nagyon meglepődtem, amikor kivettem. Szürreális volt az egész. Kommentben írták páran, hogy biztosan a sokktól dülledhetett ki a szeme, de én nem így gondolom, mert amikor fárasztottam, és először felbukkant, már akkor is lehetett látni, hogy rendellenesen áll a szeme” – mondta István, akinek egy játékfigura jutott az eszébe a halról.

„Van az a kis játék, aminek megnyomod a fejét, és kidüllednek a szemei, nagyjából úgy nézett ki a ponty is. Ránézésre telepített lehetett, nem olyan régen volt a Sió ezen szakaszán telepítés. A helyi pontyok sokkal szebbek, színesebbek, sokkal narancssárgábbak az úszói, könnyen fel lehet őket ismerni” – jellemezte a gülüszemü halat, amely visszanyerte szabadságát.    

„Sokan mondták, hogy nem kellett volna, mert beteg. Jól húzott, jó erőben volt ahhoz képest, hogy nem volt nagy darab. Ránézésre nem tűnt betegnek, csak a szeme volt thrillerbe illő” – fogalmazott a horgász. 

A halról készült képeket elküldtük a Magyar Haltani Társaságnak, hogy formáljanak véleményt a látottakról. Ha megérkezik a szakvélemény, frissítjük a cikket vagy újjal jelentkezünk.  

Dunába torkolló patakból került elő furcsa lény. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!