2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Versenyek

Walter Tamás: A lassú, de biztos halfogást választottuk

Walter Tamás: A lassú, de biztos halfogást választottuk

Hatalmas taktikai csata zajlott a VI. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon. Walter Tamás, a győztes csapat tagja a Pecaverzumnak elárulta, hogy miért döntöttek a lassabb, de biztosabb halfogás mellett, és azt hogyan tudták megvalósítani.  

Címvédés történt a VI. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon, amelyet Kaposvár mellett, a Deseda-tavon rendeztek: a Maros-WalterLand Team tavaly után idén is elhódította a győztesnek járó elismerést.

„A pályát ismerjük régóta, sok nagy versenyen vettünk rész itt, a többi között 2018-ban itt nyertük meg a klubcsapat feeder OB-t és tavaly az úszós klubcsapat OB-t, tehát van viszonyítási alapunk” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Walter Tamás, a győztes csapat tagja.

A kétszeres egyéni- és ötszörös csapatvilágbajnok szerint a jól sikerült tréningek eredménye, hogy az első napon 14 pontot horgásztak. Ez pontosan 14 pontnyi különbséget is eredményezett rögtön, mert a második helyezett 28-at ért el. „Az, hogy a súlyunk több volt, mint a mögöttünk végző csapatnak, nem feltétlen mérvadó, mert ugye ez pontszámra megy. Ezt a 14 pontos különbséget ezen a pályán, ami egyenletesnek mondható, már meg lehet védeni” – avatott be az első fordulót követően körvonalazódott taktikába, amely – mint mondta – annak is köszönhető, hogy az első nap „vállalható, jó sorolást” kaptak. 

„A következő két nap nem arról szólt, hogy megnyerjük a fordulókat – nem is nyertük meg a szombatit és a vasárnapit sem –, de mind a kettőn jól teljesítettünk. Az első, 14 pontos napot követően egy 21 és egy 22 pontos nap következett, ami mindenképpen jónak mondható. Így gyakorlatilag ki tudtuk védekezni az előnyt. Erre is törekedtünk, nem akartuk már az egyes napokat megnyerni kockázatvállalással vagy bármivel. A cél az volt, hogy a végén mi álljunk az első helyen. Ennek érdekében többet horgásztunk kishalra és nagyobb távolságon, ami mind-mind lassítja a halfogást, viszont biztosabbá teszi” – részletezte a végül sikert jelentő tervet.

Walter Tamás külön kiemelte a háttérmunka jelentőségét. Ez alatt azt érti, hogy azoknak az embereknek a tevékenysége is rengeteget jelentett az országos bajnoki címben, akik folyamatosan nyomon követték a verseny alakulását, figyelték a többiek eredményeit, és az ezekből nyert adatokkal segítették a versenyhorgászok ötórás, feszített tempójú csatáját.

„A versenynapok feléhez érve már pontos számításokat lehetett végezni. Ezek a pillanatnyi eredmények mindig azt mutatták, hogy amit csinálunk, az biztos jó arra, hogy vasárnap estére megnyerjük a versenyt. Nem biztos, hogy jó arra, hogy megnyerjük a fordulót vagy egy szektort. Ez különbözteti meg a háromfordulós, ötfős csapatversenyt az egyfordulós, egyéni megmérettetésektől, ahol szinte csak szélső helyről vagy kockáztatva lehet nyerni” – vonta le a nagyon fontos következtetést.  

„Utána már úgymond végig sétáltunk, ezt jól mutatja szerintem az, hogy az első napi, 14 pontos előnyből a második nap után maradt 12, a harmadikra pedig felment 13-ra. Gyakorlatilag tartottuk a távolságot a többiektől, és behúztuk a bajnoki címet” – fogalmazott Walter Tamás. 

A Maros-WalterLand Team bajnoki címet szerzett versenyzői:

Sivák Mátyás

Bakó Péter

Walter Tamás

Erdei Attila Csaba

Vidó Ferenc

Vidó Roland

(fotó: Walter Tamás FB-oldala, Maros Mix FB-oldala)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!