2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Versenyek

Zivatar miatt félidőben lefújták a vízügy horgászversenyét

Zivatar miatt félidőben lefújták a vízügy horgászversenyét

Félbeszakadt az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Duna Napon rendezett horgászversenye a „térségben kipattanó zivatartevékenység miatt”. A peca mellett voltak egyéb programok is, amelyek egészen az éjszakába nyúltak. 

Július 1-jén Berettyóújfaluban, a Morotva Liget Szabadidős Park adott otthont két év kihagyás után a nagy hagyományokkal rendelkező Duna Napnak – számolt be honlapján OVF. 

Az egész napos ágazati rendezvényen főzőversennyel, sportmegmérettetésekkel telt az idő az esti koncertekig. A sportesemények egyike volt a páros horgászverseny is, ahol az OVF mellett a vízügyi igazgatóságok kétfős csapatai mérték össze erejüket. 

Az OVF csapatát Hunyady Adrienn és Váradi Zoltán alkották. A kétszer másfél órásra tervezett verseny első fordulóját a résztvevő csapatok férfi tagjai kezdték, majd a második fordulóban a nők horgásztak. 

A verseny szabályzata szerint a legtöbb kifogott halért járt az elsőség, így hamar világossá vált, hogy a legkifizetődőbb módszer a snecizés lesz. A küszállomány igen bőséges volt, így ennek és a kitűnően működő csapatmunkának köszönhetően percenként több mint 2 darabot lehetett belőlük megfogni. (Walter Tamás 47 másodperc alatt fogott 7 darab halat. Nézd meg a videót ITT.)

Az első fordulóban még az is belefért, hogy az OVF csapata tíz percet rááldozzon a nagyobb halak megfogására. Végül a fordulót Váradi Zoltán 188 darab hallal megnyerte, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvizig) csapata fordult a második helyen. 

A lefújást követően a párosok átpakoltak a második etapra kisorsolt helyükre, s közben a ragyogó napsütést intenzív zivatarképződés váltotta fel. Az időjárás megváltozása miatt nagy rizikónak tűnt a nagyobb halak megfogásával indítani, ezért néhány szebb bodorka és vörösszárnyú keszeg fogása után az első tíz percet követően az OVF duója átállt a snecizésre. 

Erre nagy szükséges is volt, mert a versenyt még éppen félidő előtt lefújták a térségben kipattanó zivatartevékenység miatt. A fordulót így is sikerült megnyernie 83 darab hallal az OVF-nek.

Második lett az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvizig), a haramadik helyet pedig a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság (Kdvizig) hozta el. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság)