2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Videók

29 kilós ponttyal dőlt meg a szigligeti rekord

29 kilós ponttyal dőlt meg a szigligeti rekord

Gyönyörű balatoni tőponty került partra a tó északi részén, Szigligeten. A 29 kilós hal az eddigi legnagyobb, amelyet a településen horogra csaltak, és csak 3,22 kilóval maradt el az abszolút balatoni rekordtól.

Ritka pillanat, amikor egy 30 kiló körüli ponty akad horogra a magyar tengeren. Az október 9-én ért véget ért, 187 órás Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen (NBBH) is csak kettő darab 30 fölöttit sikerült kifogni.

Most viszont egy újabb kapitális ponty került partra a Balatonon immáron nem versenykörülmények között. A bojlis horgászok körében méltán népszerű Szigligeti Stégre 72 órás túrára érkezett egy baráti társaság, amelynek tagjai közül Tóth Kornél akasztotta a jókora példányt október 17-én, vasárnap kora délután. 

A horgászok Bakos Asztrik vendégeként használták a stéget. A kereken 29 kilós ponty behúzós módszerrel, erősen fűszeres bojlira érkezett 250 méterről. 

„A kapás először komótos, szöszmötölésnek indult, aztán szépen elkezdett peregni a damil. Bevágás után a hal a part felé indult el, így nem kellett utána menni, és viszonylag gyorsan, 20 perc fárasztást követően már szákban volt” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Bakos Asztrik, aki mint minden 20 kiló fölötti pontynál, most is egyből értesítette a halőröket. 

„Akit el tudtam érni, 25 kilométerre tartózkodott tőlünk. Ő jött át, és hitelesítette a halat, amely pontosan 29 kiló volt. Tudomásom szerint ennél nagyobb pontyot még sosem fogtak Szigligeten” – mondta. 

Videón mutatjuk a halat és annak visszaengedését. Íme:

A hatalmas töves nem sokkal, 3,22 kilóval maradt el az abszolút balatoni rekordtól (32,22), amelyet Németh Attila tart egy 2020. novemberében, Balatonszepezden kapásra ingerelt ponttyal. 

A Szigligeti Stégen sem volt hiány a nagy halakból az év eddigi részében, Asztrik elmondása szerint már közelíti az egy tucatot a 20 kiló fölötti „bojlievők” száma. A hely folyamatosan várja a vendégeket. 

Minden idők harmadik legnagyobb balatoni pontyát szeptemberben hitelesítették. Nézd meg a 30,2 kilós tükröst ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!