2022. május 21. szombat | Konstantin
Videók

70 centis dévérkeszeget fogtak a Dunából – videóval

70 centis dévérkeszeget fogtak a Dunából – videóval

Feeder bottal, csonticsokorral fogtak elképesztően nagy dévérkeszeget a Dunából. A hal súlya 4,10 kiló, míg a hossza 70 centiméter volt. Miután elkészült néhány kép, a gigadévért visszaengedték a folyóba. 

Rendszeresen jár a fajszi Duna-szakaszra horgászni Kajtár Melinda és párja. Április 30-án, szombaton is kint voltak a parton, és feeder bottal próbáltak békéshalakat fogni. Nem sok kapásuk volt a nap folyamán, aztán 15 óra 30 perc körül csonticsokorra érkezett egy elcsábult jelentkező.

„Ahogy húztuk, először a párom azt mondta, hogy ponty, aztán szépen felfeküdt a vízre, és láttuk, hogy fehér az oldala. Tiszta extázisban voltam, inkább ő figyelte, mit fogtam” – mesélte a Pecaverzumnak a nem mindennapi fogást Melinda. 

Egyikük sem látott még ekkora dévérkeszeget, aztán, amikor megmérték a „paramétereit”, még jobban meglepődtek. A mérleg 4,10 kilónál állt meg, a mérőszalag pedig 70 centimétert mutatott.

„Arra törekedtünk, hogy mielőbb kerüljön vissza a vízbe. Fénykép, puszi, és ment vissza. Olyanra nem is gondoltunk, hogy szóljunk a halőrnek” – mondta Melinda. 

A dévér visszaengedését videóra is vették:

A horgászpáros megállapítása szerint a hal már túl lehetett az íváson, nászkiütés nyomai nem látszódtak rajta. 

Melinda már évek óta jár párjával horgászni, de eddig csak kísérte és figyelte, idéntől azonban már ő is a regisztrált horgászok táborát gyarapítja. 

„Ő tanít engem mindenre, eddig csendes társ voltam, idéntől azonban nekem is lett engedélyem. Már sok mindent ellestem tőle, és már olyan is van, hogy egymástól távolabb ülünk le horgászni” – árulta el.

Az országos rekordlista élén dévérkeszegből egy 6,02 kilós példány áll 2014-ből. 

Tavaly 3 kilós dévér fogtak a Dunából. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!