2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Videók

Egy szem faeperre rabolt rá ez a tízkilós amur

Egy szem faeperre rabolt rá ez a tízkilós amur

Eper, szilva jöhet? A halak válasza egyértelműen igen volt. A gyümölcspeca most azonban még az átlagosnál is mozgalmasabb, szórakoztatóbb volt, mert egy tízkilós amur is tiszteletét tette. 

Nagyon sok időt tölt a vízen Puskás Norbert, de ez teljes mértékben érthető, mert horgászati szempontból nem túlzás azt állítani, hogy a kánaán kellős közepén él. Ezt a települést pedig Köröstarcsának hívják. Ha valaki még nem hallott róla, mutatjuk, itt van:

Látható, hogy a Körös, a Sebes-Körös és a Félhalmi-holtág is majdhogynem csak egy köpésre található. Norbi tehát ha pecázni indul, van helyszínválaszték bőven. 

De nemcsak a vízterületekből akad választék számára, hanem a módszerekből is, ugyanis amikor érik az eper vagy a szilva, akkor bizony nem habozik horogra tűzni a halak számára oly’ csábító gyümölcsöt. 

A módszer biztosan nem ismeretlen sokak számára, viszont a horgászok körében nagyon kevesen lehetnek, akik már ki is próbálták. 

Norbi pedig mondhatni a mestere a gyümölcspecának, mert már több mint tíz éve egyik kedvenc módszere, amit nyaranta szokott alkalmazni. 

„A szerelék nagyon egyszerű: a vékony főzsinóron egyetlen horog, semmi úszó, semmi ólom. Rárakom a friss faepret, és már dobom is a fa alá, az amurok meg ott várják tátott szájjal. Olyan mintha rárabolnának egyszerre az eperre, és küzdenek érte, hogy melyik kapja be” – mutatta be a Pecaverzumnak a roppant egyszerű, de annál fogósabb szereléket, és a várható végkifejletet. 

Július 7-én is az volt a cél, hogy valami nagytestű amurt sikerüljön megakasztani. „Domolykó, jász, keszegfélék, minden szereti az epret és a szilvát. Eperrel 15 kilós amur, szilvával pedig 26 kilós volt az eddigi legnagyobb, amit fogtam” – összegezte az eddigi rekordokat. 

Recseg a fék folyamatosan, a tízkilós amur pedig köröz a csónak körül! Mutatjuk a fárasztást az elejétől a végéig. Elképesztően brutális!

Kattints a „video lejátszása” gombra!

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!