2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Videók

Egymás után érkezett két hatalmas ponty

Egymás után érkezett két hatalmas ponty

Kiváló fogásokról érkezik hír az utóbbi időben folyamatosan a Nógrád megyében található hetven hektáros Palotási-víztározóról. (Videó és óriásgaléria a cikk alján!)


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Nemrég egy egészen nagyra nőtt, közel 34 kilós tőpontyról adtunk hírt, amelyet egy többnapos túra első behúzására akasztottak. Most pedig egy olvasónk keresett meg minket, hogy kifogta élete legnagyobb halát, pedig egy nehezen indult 24 órás túra alatt terelte partra, mondhatni küzdős peca során. 

(A 33,64 kilós pontyról bővebben ERRE!)

„Egy barátommal közösen horgásztunk. A délelőtt folyamán nagyméretű pellettel, bojlival, majd tejsavas pop-uppal próbálkoztam, de eredménytelenül, csak egy nagyobbacska keszeg jelentkezett. Ezt követően úgy döntöttem, elkezdek bagezni” – vázolta a kezdeti nehézségeket a Pecsaverzumnak Kovács Zoltán (nyitóképünkön balra).

Nem volt más tenni tehát, taktikát kellett váltani. Előkerült a PVA-háló, amelybe két milliméteres hallibut pellett került, a csali is változott, méghozzá egy banános, füstölős pop-upra. Az első jelentkező egy négykilós ponty volt, ami már mutatta, hogy elindult a megfelelő irányba a horgászat, amelyre augusztus 3-án, pénteken került sor. 

„A kisebb ponty után újabb kapásom volt, óvatosan elkezdett pittyegni, nem volt az a hirtelen, vehemens, füstölős kapás, óvatosan húzta fel a swingert. Először nem is gondoltam olyan nagynak, de amikor megláttam a hátát, már tudtam, hogy húsz fölötti példányról van szó” – elevenítette fel a történteket Zoli, aki egyébként nagyon finom szerelékkel horgászott. 22-es monofil főzsinór, 14-es fonott előke és 10-es horog alkotta a szerléket. 

Dobós horgászatról lévén szó, viszonylag közelről jött a hal, így a fárasztása sem tartott sokáig, körülbelül 15-20 percet vett igénybe. A hal tömege a mérlegeléskor derült ki: a digitális szerkezet kereken 28 kilót mutatott.

Zoli ezzel megdöntötte egyéni rekordját (22,32 kiló Maconkai-víztározó), de sok ideje nem volt feldolgozni a történteket, mert ahogy visszaengedték a halat, máris egy újabb jelentkezővel akadt dolga, és az a ponty sem volt kutya, 16,80 kiló! 

Óriásgaléria!

A sikeres horgász így elmondhatja magáról, hogy gyors egymásutánban fogott két kapitális pontyot, amelyek össztömege meghaladta a 44 kilót! Zoli segítői Sibik Tamás (nyitóképünkön jobbra) és Berecz Balázs voltak.

A közös fotók is azért készülhettek el, mert a két pontyka egymás után csábult el. Zoli barátainak így csak annyi dolga maradt, hogy pózoljanak egy jót a fényképeken. Hálás feladat! Erre mondják, hogy „Szia, uram! Érdekelne hal fotózáshoz?”

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!