2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Videók

Nekik köszönhetjük, hogy tisztábbak a horgászvizek

Nekik köszönhetjük, hogy tisztábbak a horgászvizek

Szenvedély, elhivatottság és a génjeiben hozott merészség mozgatja Ferenczi Zsoltot, az Aztakeservit Értékőr Egyesület alapítóját, motorját. Az igazi rosszfiús külső óriási szívet takar, és felelősségérzetet a bolygónkért, a jövőnkért.

 

Ferenczi Zsolt, vagy ahogyan a barátai szólítják, Rocky számára nincsen lehetetlen. Egy viszontagságokkal teli óceáni kaland valamit végleg megváltoztatott benne: soha többé nem hajlandó elfogadni a mellébeszélést, elvárja, hogy az adott szó igaz legyen.

Barátaival együtt létrehozta Dunaföldváron az Aztakeservit Értékőr Egyesületet, és azóta elszántan küzdenek a környezetvédelemért. Céljuk, hogy mindenki ráébredjen végre, hogy nem lehet tovább várni, ha azt akarjuk, hogy még az unokáinknak is ez a bolygó legyen az otthonuk.Az Aztakeservit Értékőr Egyesület története valahol a Tiszán kezdődött. Az egyik PET kupán, aminek a célja nem más, mint az, hogy megtisztítsák a folyót és a partot az elképesztő mennyiségű szeméttől. Miközben megteltek a dunaföldvári fiatalok szemeteszsákjai, már pontosan tudták, hogy több lesz ez egy hirtelen fellángolásnál.

Megalapították az egyesületet, aminek a zászlajára három kulcsszót tűztek fel: természet, sport, alkotás, és mindezt a környezetvédelem jegyében. Azóta pedig meg sem álltak! Szemétszüretet szerveznek, előadásokat tartanak, óriási szobrokat építenek hulladékból, közterületet tisztítanak meg, és ami a legfontosabb, bebizonyítják, hogy a környezetvédelem igenis menő!

Ferenczi Zsolt gyerekként arra vágyott, hogy felnőttként majd olyan legyen, mint az olvasmányaiban szereplő hősök. Bár szuperhős jelmeze még nincs, de igazi példakép lett csapatának tagjaival együtt, akik elszántan küzdenek a környezetvédelemért.

Rocky szerint a jó példa ragadós. Egyre többen követik őket köszönhetően annak, hogy ők valóban tesznek is a környezetükért, nem csak szép elméleteket gyártanak arról, hogyan lehetne kevesebb a hulladék mennyisége.

Nézzétek meg Ferenczi Zsoltról készült portréfilmünket, és ismerjétek meg az Aztakeservit Értékőr Egyesület elszánt csapatát!

Még több videót nézél, esetleg más érdekel? Nézz szét ITT!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!