2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Videók

Nyolcvankilós harcsa a demecseri tóból - videóval!

Nyolcvankilós harcsa a demecseri tóból - videóval!

A több mint két méter hosszú halat kedden este akasztották horogra. A sikeres horgászpáros számára nem ismeretlenek a kapitális harcsák, de ekkorát még ők sem fogtak idén. 

Orosz Mihály és Berényi Imre tapasztalt harcsahorgászok, évek óta pecáznak párosban. Az idei évben is amikor csak tehették, a vízpart felé vették az irányt. Legtöbbször kedvenc helyükön, a Demecser, Rober-Tónál horgásznak. Így tettek tegnap is.

Sejtették, hogy nem hiába vetették be a szerelékeket, tudták, hogy hatalmas harcsák élnek a tórendszer legnagyobb vizében. A kapás végül kilenc óra körül érkezett.

"Hetvendekás, helyben fogott dévérkeszeg volt a csali. Orosz Mihály barátom fogta a halat, amelynek a súlyát a kíméletesség kedvéért nem mértük le, de a hosszából és a korábbi tapasztalatokból ítélve nyolcvan kiló körül lehetett" – nyilatkozta a Pecaverzumnak Berényi Imre, aki a fárasztáskor segítséget nyújtott barátjának. 

A hal hossza 220 centiméter volt, és a fotózást követően új otthonra lelt, ugyanis a Rober-tónál három vízfelület van. A harcsát a legnagyobb, 17,5 hektáros, úgynevezett nagy tóból fogták, de áttették egy kisebb, 2,75 hektáros vízbe, amely a pergetőhorgászok számára van fenntartva. A tógazda abban bízik, a kapitális harcsa a továbbiakban a műcsalis pecások számára is vonzó lehet.

Az elmúlt hetekben eddig három darab ötven kilogrammnál nagyobb harcsáról érkezett hír: Magyarlukafán 88, Zalaszentmihályon 56, míg a Hármas-Körös gyomai szakaszán 78 kilós példányt tereltek sikeresen partra.