2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Videók

Partra került a Kis-Balaton híres erőgépe, Púpos

Partra került a Kis-Balaton híres erőgépe, Púpos

Ketten fogták ki a Kis-Balaton egyik leghíresebb pontyát. Közös munka volt, kellett egymás segítése. Mikor szákba került a kereken 21 kilós tőponty, a horgászok észrevették, hogy a Kis-Balaton egyik ikonikus lakóját, minden arra tévedő pontyhorgász egyik áhított bajszosát, Púpost sikerült becserkészniük.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


A Merenyei Horgásztóban élő tekintélyt parancsoló, 45 kilós Púposról és a szintén figyelemreméltó, 36 kilós Kis Púposról már írt a Pecaverzum, és most itt egy újabb ikonikus ponty, amelyet szintén Púposnak neveztek el a horgászok.

Igazi vadvízi erőgép, egy nagyon jó kondiban lévő, hibátlan pikkelyes, amely a Kis-Balatonban él. Abban a vízben, amely a rendkívül nehezen horgászható vadvizek közé tartozik, és nemcsak azért, mert helyismeret nélkül szinte lehetetlen halat fogni, hanem azért is, mert nagyon kevés a vízparti horgászhely, csónakból pedig tilos pecázni. 

„A déli tározón csak három hely horgászható, mert a betelepített sulymom olyan szinten elszaporodott, hogy már alig lehet horgászni” – érzékeltette az egyre szűkűlő lehetőségeket a Pecaverzum megkeresésére Horváth Roland, aki az utóbbi két hónapban szinte az összes hétvégén a Kis-Balatont vallatta.  

Így tett augusztus 27-én, pénteken is, igaz akkor az északi részen, Zalától a második helyen próbálkozott. A délután kellős közepén aztán egyszer csak szívet melengető, csipogó hangra lettek figyelmesek társával, Balogh Attilával. Beesett a swinger, a hal pedig elkezdte erőteljesen húzni a szereléket. A közelben éppen Attila állt, aki ekkor egyből megfogta a botot, még a vízbe is be kellett mennie, hogy kontrollálni tudja a történteket.

„Mire odaértem, már elment vagy ötven métert egészen az átfolyóig. Melles csizmában, vízben állva fárasztottuk. Sikerült visszahozni magunk elé, de akkor meg a Zala irányába indult meg. A küzdelem 25 percig tartott, a part közelébe érve is még virgonckodott” – részletezte Roland a társával szó szerint közösen végzett fárasztást, amely után videót is készítettek. 

Mikor szákba került a kereken 21 kilós ponty, akkor már észrevették, hogy a Kis-Balaton egyik ikonikus lakóját, minden arra tévedő pontyhorgász egyik áhított bajszosát, Púpost sikerült becserkészniük.

„Két matuzsálem él a Kis-Balatonban, amit már többször megfogtak: Púpos és Foltos. Mi is meg voltunk rökönyödve, hogy 15 órakor érkezett Púpos, mert már két hónapja szinte minden hétvégén kint vagyok a Kis-Balatonnál, de egyszerűen napközben nem tudtam kapást kicsikarni, csak este vagy éjszaka” – mutatott rá Roland, mekkora erőfeszítést igényelt a legendás, hibátlan és láthatóan egészséges, jó erőben lévő Púpos horogra csábítása.

„Úgy mentem ki minden hétvégén, hogy szeretnék egy húsz pluszosat, és most hála az égnek, a Jó isten megadta nekem” – lelkendezett Roland, aki a Lucky Baits teszthorgásza. 

Púpos – akit természetesen visszaengedték a Kis-Balatonba – a csaligyártó chili-barack ízesítésű bojliját szippantotta be.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!