2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Videók

Videó: kézből etették és simogatták a tízkilós pontyokat Ikrényben

Videó: kézből etették és simogatták a tízkilós pontyokat Ikrényben

Imádják az Ikrényi-tóban lakó pontyok az ember közelségét és persze a kaját, amit kapnak tőlük.

A Győrhöz közeli Ikrényi-tónál szó szerint kézből lehet etetni a hatalmas pontyokat, amelyek egyáltalán nem félnek az embertől, sőt ellenkezőleg, imádják, ha valami finomsággal lepik meg őket. 

Ezért cserébe nagyon hálásak, hagyják magukat megsimogatni. 

„Ma nem volt peca ebben a dög melegben. Strandolni voltunk, de persze a kedvenceimet is megetettük. Hihetetlen élmény kézből etetni ezeket a 3-5-8-10 kilós pontyokat. Ilyen strand kellene mindenhová” – írták a PecaAréna Horgász webáruház Facebook-oldalán megjelent videóhoz

A videón az látható, hogy a halakat kiflivel csalogatták a stég közelébe, de a Pecaverzum megtudta, egy doboz csemegekukoricát is elfogyasztottak a kopoltyúsok.  

És, hogy mi lehet az oka annak, hogy az Ikrényi-tónál ilyen barátságosak a halak? Hát egészen egyszerűen azért, mert tilos a horgászat. A helyi pecások is a Káptalan-tóhoz járnak.

Orbán Olivér világ- és Európa-bajnok wakeboardversenyző is rendszeresen eteti saját sütésű kenyérrel az ikrényi pontyokat, amelyek közül többet név szerint ismer. Nézd meg a videóit ITT!

Patkás Tamás, alias Tomi Rocky magyar nyíltvízi paraúszó, Győr város parasport nagykövete is lubickolt már a halakkal Ikrényben. Videó ITT.

További érdekes videók ERRE.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: PecaAréna Horgász webáruház FB-videó képernyőfelvétel)