2022. január 18. kedd | Piroska
Aktuális

20 éve senki sem tudja megfogni a most 50 kilós harcsát

20 éve senki sem tudja megfogni a most 50 kilós harcsát

2002-ben került a tóba. Van, aki három éve üldözi folyamatosan, többször megakasztotta, de a harcsa mindig túljárt az eszén. 

Közel 20 éve senkinek sem sikerül megfognia egy 50 kiló körüli harcsát Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, pedig már többször megakasztották.

A Pecaverzumnak Erdélyiné Széplaki Zita, a nyíregyházi Erdélyi Major tulajdonosa elmondta, van egy horgászuk, aki már három éve próbálkozik szakadatlanul, de a kapitális jószág eddig mindig túljárt az eszén. 

„Gyanítjuk, hogy ő a legnagyobb a tóban. A drótelőkétől kezdve mindent elharapott, lefúrta magát, körbe ment a híd lábánál. Hihetetlen, amiket mondott, meg hát láttam is, mert volt nem egy olyan kapás, aminél ott voltam. Döbbenet volt” – nyilatkozta portálunknak Erdélyiné Széplaki Zita.

Az 50 kilósra becsült harcsát még 2002-ben, tehát közel 20 éve telepítették a 3 hektáros tóba, akkor 6-7 kilós lehetett. Kisebb korában elképzelhető, hogy horogra akadt, de mióta megnőtt, senki sem tudta partra terelni. 

Az óriásharcsának eddig tudták a „tartózkodási helyét” vagy, ahogy tetszik, „bejelentett lakcímét”. A híd alatt tanyázott sokáig, azonban nyáron a tavirózsák miatt azt a részt elkülönítették, így most nem tudni pontosan, „hol lakik”.

De abban mindenki biztos, hogy még a tóban van, egy ekkora hal teteme ugyanis nem tud észrevétlenül lebomlani. A közelmúltban páran radaroztak egy keveset a tavon, de nem találták meg.  

„Ha valaki kifogja, akkor vissza fogjuk helyezni a híd alá, az elkerített részre, az eredeti helyére, ahol korábban is sokat tartózkodott” – tudatta Erdélyiné Széplaki Zita.

A horgászok idén több 20 kiló körüli harcsát is kiemeltek a vízből, de a tó urát sem idén, sem pedig az előző közel két évtizedben még sosem sikerült partra terelni.

A tóból egyébként szoktak harcsákat fogni: ez a példány például 2018 nyarán került elő:

  

Az ország legnagyobb harcsáját is megakasztották, de az utolsó pillanatban elment. Részletekért KATTINTS IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(fotónk illusztráció)