2022. június 27. hétfő | László
Aktuális

Áder János nyugdíjasként hetente horgászik és nem hiányzik neki az elnökség

Áder János nyugdíjasként hetente horgászik és nem hiányzik neki az elnökség

Pontyra ment, de végül törpeharcsákkal és nagy meglepetésre az etetésen megjelenő balinokkal nyerte meg a horgásznagykövetek versenyét Áder János. A leköszönt államfőnek nem hiányzik az elnökség, nyugdíjasként hetente jár horgászni. 

Mint ahogy arról a Pecaverzum beszámolt, Áder János nyerte a Magyar Horgászat Nagyköveteinek IX. Találkozója és Horgászversenye elnevezésű rendezvényt, amelyet Szegeden rendeztek.

A volt köztársasági elnök az eseményen több médiumnak is adott interjút. A Borsnak például arról beszélt, hogy a horgászverseny első negyed órája után az időjárás alapján világossá vált számára, hogy szinte lehetetlen lesz pontyot fogni. 

„Ezért taktikát váltottam, és a part közelében próbálkoztam keszegekre, kárászokra, de szinte csak törpeharcsa jött, összesen 37 darab. Örülök, hogy sikerült nyernem” – mondta a Borsnak Áder János, aki a végére pár keszeget, kárászt és nagy meglepetésre 13 darab balint is szákba terelt. 

A mérlegeléskor kiderült, hogy összesen 4450 gramm halat sikerült horogra csalnia, ami a nagyköveti kategóriában a dobogó legfelső fokára repítette.  

Arról is beszélt, hogy mióta nyugdíjba vonult, igyekszik több időt szentelni a hobbijára.

„Törekszem legalább hetente egyszer lemenni a vízpartra. Ebben a nyári melegben elsősorban keszegezni szoktam, mert az a tapasztalatom, hogy ilyenkor azt lehet fogni. A tilalom után pedig a Balatonon kősüllőre, süllőre horgászom majd. Van egy jó barátom, akivel eljárok, vele nem szoktunk nullázni – fogalmazott leköszönt államfő, akit néha fia is elkísér pecázni.

„Vele pontyozni szoktam. A barátai közül többen szeretnek pecázni, ilyenkor az egész társasággal együtt megyünk le. A fiam nem olyan szenvedélyes horgász, mint én, ezért általában én adom neki szereléket. Ez számomra nem túl pihentető, hiszen inkább segédkezem neki, mint pecázom, de szívesen teszem, mert nagyon jót tesz a kapcsolatunknak egy-egy ilyen apa-fia program” – árulta el Áder János.

A Blikknek is nyilatkozott, nekik kifejtette, hogy azért is örült az első helynek, mert korábbi versenyeken még egyéniben sosem győzött, csak csapatban. 

Megkérdezték tőle azt is, hogy hiányzik-e neki az elnökség, mire ő azt válaszolta, hogy „nincs hiányérzetem”.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: Mohosz)