2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Aktuális

Csónakos harcsafogó hétvégét hirdettek Kecskeméten

Csónakos harcsafogó hétvégét hirdettek Kecskeméten

Csónakos horgászhétvégét rendeznek a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpont záportározóján szeptember 24-én, pénteken 6 órától szeptember 26-án, vasárnap 22 óráig. A vízben nagyon elszaporodtak a harcsák, ezért hirdették meg az eseményt.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


Egy 229 centiméteres, 82 kilós harcsa a kecskeméti tórekord, amelyet hitelesítettek is. A halat 2019 fogták, de a létesítményvezető szerint ennél már nagyobbról is kaptak hírt, de azok nem lettek megfelelően dokumentálva.

Csáky Csaba elmondta, a 37 hektáros tóban mindig is szép volt a harcsaállomány, amely az utóbbi időben már akkora mértéket öltött, hogy ritkításra van szükség. 

„Nagyon elszaporodtak a harcsák, ezért meghirdettük a csónakos hétvégét, bízva abban, hogy minél többen élnek a lehetőséggel” – nyilatkozta a Pecaverzumnak a létesítményvezető.

Csáky Csaba hozzátette, amint a hétvégi programnak vége, már indul is a következő, ami az I. Őszi Csónakos Harcsafogó Hétre hallgat. A program szeptember 27-én, hétfőtől október 3-án, vasárnapig tart. 

A programon az alábbi szabályok betartása mellett lehet részt venni:

  • A vízhasználat díja 1000 Ft, ezen felül a napijegy megváltása is szükséges.
  • Csónakos horgászatkor a többi horgász zavarása tilos!
  • Kötelező felszerelés a pontymatrac és szájfertőtlenítő.
  • Csónak használata megengedett. A csónakot nem kötelező kivinni a területről, de az éjszakára a szabadidőközpontban hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk. Amennyiben a horgászathoz használt tárgyakat a területen belül kívánják hagyni, akkor kérjük a pénztárban található, erre vonatkozó nyilatkozatot írják alá.
  • Gépjárművel a területre behajtani a bepakoláshoz nyitás előtt egy órával (5.00-6.00 óra között), kipakoláshoz a zárás után egy órán belül (20.00-21.00 óra között) van lehetőség. A pakolás után a gépjárművel haladéktalanul el kell hagyni a területet. Távozáskor a járműveket és csomagokat az egyéb horgászvizekhez hasonlóan a biztonsági őrök ellenőrzik.
  • Etetőhajót lehet használni sporthorgászatkor, illetve a partról is lehet etetni a csónakos horgászprogram előtt, de csónakkal csak a meghirdetett időpontokban lehet a tavon tartózkodni. Az előzetes etetésre a bérlettel rendelkező horgászoknak van lehetőségük.
  • Engedélyezzük a harcsa csónakból történő horgászatát nem sportcéllal is, így a kifogott halak elvitele a horgászrendben szabályozott módon megengedett!ű

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont horgászrendje ITT érhető el.

A záportározón egyébként március 1. és november 1. között engedélyezik az éjszakai horgászatot. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpont FB-oldala)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!