2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Aktuális

Dupla öröm Nagyrédén: tórekord és jelentős vízszintemelkedés

Dupla öröm Nagyrédén: tórekord és jelentős vízszintemelkedés

Az utóbbi időszakban két dolognak is örülhettek Nagyrédén: a tó vízszintje jelentősen emelkedett, és megdőlt az idei tükörpontyrekord. 

Az elmúlt napokban 20 centimétert emelkedett az esőknek és a Rönktónak köszönhetően a Nagy-tó vízszintje – közölte Facebook-oldalán a mostani aszályos időben különösen örömteli fejleményt a Nagyrédei Horgásztó.

Sőt, további pozitív hírekről is beszámoltak, ugyanis a plusz oxigén meghozta a halak kapókedvét is, „rekordfogásokban gazdag” időszakot tudhatnak maguk mögött a horgászok. 

Július 30-án Böcsödi Zoltán és Molnár Gábor tarthatta a kezében az idei legnagyobb tükörpontyot, amelyet Nagyrédén kifogtak. Az idei új tórekord 24 kiló. 

20 kiló fölé jutott augusztus 3-án Csaba Bálint is, aki egy szép pikkelyest emelt ki a vízből. 

A vízszintemelkedés kapcsán közölték: a Rönktó ellátta elsődleges szerepét, a tuskós részen átfolyt a víz. „A Rönktó kétharmada egyelőre még horgászható, rengeteg halat és élményt tömörítve, érdemes kihasználni” – fogalmaztak a posztban. 

Ugyanakkora arra is emlékeztettek, hogy a Nagyrédei Horgásztó sosem tartozott a mély bányatavak kategóriájába, és nem is fog sohasem. 

„Megvannak a maga szépségei, kincsei, illetve kihívásai. Aki a nagy töréseket és mélységeket keresi, az nem jó helyen jár” – hívták fel a figyelmet. 

Összességében megállapították: az extrém aszály ellenére a tórendszer remekül állja a sarat, hála a sok éves munkának.

Minden hétre jutott egy kapitális ponty júliusban a Balatonnál. Nézd meg a halakat ITT. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Nagyrédei Horgásztó)