2024. július 16. kedd | Valter
Nagy fogások

Minden hétre jutott egy kapitális ponty júliusban a Balatonnál

Minden hétre jutott egy kapitális ponty júliusban a Balatonnál

Júliusban összesen 4 darab 20 kiló feletti pontyról kapott fényképes beszámolót a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. (BHNp Zrt.), így ha nem is pontosan időarányosan, de minden hétre jutott egy kapitális hal.

Mozgalmasan telt a július a BHNp Zrt. Facebook-oldalán. A tórekordot ugyan egy horgásznak sem sikerült megközelítenie, azonban 4 darab 20 kiló fölötti pontyról is érkezett beszámoló.

Július 5-én Szili Tamás 20,50 kilós fogott a középső medence északi partjáról, Ábrahámhegyről.

Július 18-án Dobóczy Ákos Balatonszepezden fektetett bölcsőbe egy 21 kilót meghaladó masszív tükröst.

Július 21-én egy újabb 20 kiló feletti fogásról kapott bejelentést a BHNp Zrt.

„Szeretném veletek megosztani életem halát, amit a nyugati medencében, Badacsonylábdihegynél fogtam. Ez a gyönyörű töves dobótávról érkezett egy szem 24 milliméteres édes-fűszeres golyóra. Felejthetetlen élményt okozott” – írta Kiss Levente.

A pikkelyes pontos tömege 21,2 kiló volt. A horgász puszival jutalmazta a halat.

Július legnagyobb balatoni pontyáról 26-án jelent meg fotó. Szabó Mihály 24,41 kilós hibátlan pikkelyessel jelentkezett Szigligetről. Végszerelékét parti dobós módszerrel jutatta be.

A hónap utolsó beszámolóját Bornemisza Péter küldte, aki 4 nap alatt 8 horgászata során 17 pontyot fogott. A három legnagyobb meghaladta a 70 centimétert.

„A Balaton egy fantasztikus pontyos víz lett! A rövid időszak az egyik legszebb idő lesz, amelyikre a közelmúltból emlékezhetek majd. Hálásan köszönöm, Balaton!” – fogalmazott a sikeres horgász.

Mint ismeretes, a balatoni tórekordot tavaly döntötte meg Vogel András, aki egy 32,375 kilós pontyot terelt szákba. Nézd meg a halat ITT

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: BHNp Zrt.)