2024. június 19. szerda | Gyárfás
Nagy fogások

Megszületett az új balatoni pontyrekord: 32,375 kiló!

Megszületett az új balatoni pontyrekord: 32,375 kiló!

Az új balatoni pontyrekordot, egy 32,375 kilós példányt Vogel András, a VMFISHING horgásza fogta a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC). A Siófokon horogra csalt hal 155 dekagrammal haladta meg a korábbi csúcsot, amelyet Németh Attila tartott egy 32,22 kilós hallal.

Hatalmas meglepetés született a VIII. IBCC-n április 27-én, szerdán. A szervezők bejelentés szerint ugyanis kifogták a verseny eddigi legnagyobb pontyát, amely a Balatonból eddigi előkerült valaha mért és hitelesített legnagyobb hal is egyben. Magyarán mondva: itt az új balatoni pontyrekord!

„A mai nap a meglepetéseké, a második 30 kiló feletti tőponty került a partra! A 212-es pegen horgászó VMFISHING egy hibátlan 32,375 kilós tőpontyot szákolhatott, mellyel átvették a vezetést a legnagyobb kifogott tőponty díjazásunkban” – olvasható az IBCC Facebook-oldalán.

A most kifogott tőponty – amely Siófokon, az Aranyparton került horogra – 155 dekagrammal haladta meg az eddigi csúcstartót, egy 32,22 kilós példányt, amelyet Németh Attila csalt horogra 2020 novemberében.

A Pecaverzum megtudta, hogy a horgászbot, amivel az új rekordhalat fogták, Vogel András nevén volt, így mostantól hivatalos is az ő nevéhez fűződik az új balatoni pontyrekord. 

Vogel András a Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark egyik tulajdonosa. A Pecaverzum is írt már róla, akkor egy névről ismert halat cserkészett be, a 21,6 kiló Legendát, az elképesztő színekben pompázó fekete amurt. Nézd meg a halat IDE KATTINTVA!

Az új balatoni rekordpontyról élő videó is készült. A horgászok öröme határtalan volt. Ujjongtak és sikoltoztak, és persze kaptak egy kis vizet is a nyakukba. 

A fogás részleteiről a szerdán 20 órakor kezdődő adásban számolnak majd be a Fishing and Hunting csatornán. 

A VIII. IBCC elmúlt 24 órájában a 240 csapatos mezőny már a 12 tonnás összfogási határt közelíti. A verseny másik 30 kiló feletti pontyát, egy 30,25 kilós egyedet a Club Tihanynál horgászó Carpteam Gesa Tirol fogta. 

„Jelenleg az egész Balaton területén elsőfokú riasztás van, lassú, áztató eső nehezíti a horgászok dolgát. Holnapra viszont vissza várjuk a napsütéses, igazán meleg, tavaszias időt. A mezőny bő háromnegyede, 208 csapat rendelkezik már mérlegelhető hallal. A dobogó nagyon szoros, fej-fej mellett haladnak a csapatok és sokszor 1 hal különbség található köztük” – közölték a szervezők szerdán 14 órakor. 

A VIII. IBCC „percről percre” közvetítése ITT és ITT, a csapatlista ERRE, a versenytérkép pedig ezen a linken érhető el.  

A verseny ideje alatt a Balaton teljes területén betiltották a behúzós horgászatot azoknak, akik nem indulnak az IBCC-n.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: IBCC)