2024. június 19. szerda | Gyárfás
Versenyek

A VIII. IBCC miatt a Balaton teljes területén korlátozások lépnek életbe

A VIII. IBCC miatt a Balaton teljes területén korlátozások lépnek életbe

Április 24. és 30. között rendezik meg a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát (IBCC), amelyre 240 csapat nevezett be eddig. A verseny miatt a Balaton teljes területén megtiltják a behúzós horgászatot azoknak, akik nem indulnak az IBCC-n. 

Alig, hogy véget ért az első idei balatoni horgászverseny, az NBBH BalatonVIP – amelyet a Bait Bait nyert meg és 27 kilós ponty volt a legnagyobb hal –, máris itt a következő. A VIII. IBCC-re április 24. és 30. között kerül sor. 

A szervezők már januárban elkezdték toborozni a munkaerőt a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. A verseny hivatalos honlapja szerint eddig 240 csapat nevezett be.

A VIII. IBCC miatt korlátozások lépnek életbe a Balatonnál – erről a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) adott tájékoztatást

„Szeretnénk kiemelten felhívni a behúzós horgászok figyelmét, hogy az IBCC ideje alatt a Balaton teljes területén behúzva horgászni tilos! A behúzási tilalom 2022. 04.24. 00:01-től - 04. 30. 08:00-ig tart, természetesen a versenyen résztvevő horgászokat a rendelkezés nem érinti” – közölték honlapjukon.

Hozzátették azt is, hogy a fenti időpontokra behúzós horgászat céljából helyet foglalni a boiliebalaton.hu rendszerében nem lehet, a Balaton teljes partszakaszára vonatkozó bejelentkezéseket a rendszer nem fogadja el. A fenti rendelkezés megsértése a területi jegy bevonását vonja maga után. A fenti rendelkezést tartalmazza a behúzós horgászrend 2.18. pontja is.

A tavaly októberben megrendezett VII. IBCC-n két magyar csapat is felállhatott dobogóra: a Sírius Team az első helyen, míg az M Baits Vidra Team a harmadik helyen végzett. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: IBCC)