2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Aktuális

E-mailben várja a horgászok javaslatait a Mohosz

E-mailben várja a horgászok javaslatait a Mohosz

A tavasz folyamán elfogadhatják a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégiát, amelyet majd társadalmi vita keretében bárki véleményezhet. A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) addig is várja a horgászok javaslatait.

Tavaly október 26-án a Budapesten rendezett Konszenzus Szakkonferencián mutatták be a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia 1.0 tervezetét, amely 2030-ig tartalmaz koncepciót. 

Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese idén januárban a Borsnak nyilatkozva arról beszélt, hogy „már folyik a 2.0 verzió elkészítése, melynek alapján tavasszal a tervek szerint sor kerül egy kormányhatározat kiadására, kapcsoltan a források meghatározására és ütemezett biztosítására”. 

Azt is mondta, hogy az idei év a tervezésről szólhat, 2025-ben várhatóan pedig már az első építési beruházásokra is sor kerülhet. 

„Én úgy ítélem meg, közel az a pillanat, hogy hosszú évek után a horgászok támogatásával megvalósított rendszerszintű változtatásokat is elismerve a kormány zöld utat ad a legnagyobb magyarországi civil szervezet infrastrukturális fejlesztéseihez, ezáltal a bárki által elérhető, minőségi vízparti szolgáltatások átgondolt, hálózatos fejlesztéséhez” – fogalmazott Dérer István. 

A Pecaverzumot az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság most arról tájékoztatta, hogy a jelenlegi tervek szerint az előterjesztés várhatóan márciusban készül el, melyet társadalmi vita keretében bárki véleményezhet majd.

Hozzátették, a Mohosz – ahogy eddig is – a [email protected] e-mail címen fogadja a horgászturisztikával kapcsolatos ötleteket, véleményeket.

A szerkesztőségünknek küldött tájékoztatásban emlékeztetnek, hogy a Mohosz az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával 2023-ban fogott bele egy, a kor igényeihez és az utóbbi időben megjelent, egyéb átfogó turisztikai stratégiához illeszkedő horgászturisztikai anyagba, mely 2030-ig szándékozik vízióval ellátni a területet. 

„A stratégia tartalmának alakításában nagymértékben hozzájárult az őszi kérdőív, melyet 4500 horgász töltött ki. Az október 26-i Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia Bemutató és Konszenzus Szakkonferencián az akkor 1.0-ás tervezet bemutatásának célja mellett a konszenzuskeresés és az egyéb javaslatok befogadása is hangsúlyos szerepet kapott” – írták.  

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: freepik.com)