2021. augusztus 5. csütörtök | Krisztina
Aktuális

Egy hétig még biztosan nem tudjuk meg, mi lesz a Velencei-tóval

Egy hétig még biztosan nem tudjuk meg, mi lesz a Velencei-tóval

Már lassan három hét eltelt azóta, hogy Tessely Zoltán azt mondta, hogy heteken belül megindulhat a víz a Velencei-tóba. A Pecaverzum az országgyűlési képviselőnél érdeklődött, hogy áll a helyzet.  

Július 3-án jelent meg egy interjú Tessely Zoltán országgyűlési képviselővel, aki akkor azt mondta, heteken belül megnyitják a kincsesbányai vízbázist, így friss karsztvíz kerülhet a Velencei-tóba. Hozzátette akkor, hogy csak akkora mennyiség, amely nem veszélyezteti a fogyasztók ellátását Székesfehérváron és másutt. Vízhiány nem állhat elő – hangsúlyozta.  Azt is mondta akkor, hogy a kormány készít egy előterjesztést, mert „nagyon gyors reakcióra van szükség”.

A „heteken belül” megfogalmazás eléggé tág, de mivel már eltelt közel három hét, a Pecaverzum telefonon kereste meg Tessely Zoltánt. 

A honatya mobilját sajtósa vette fel, aki közölte, hogy a képviselő jelenleg szabadságát tölti, és ezen a héten már biztosan nem, de az is elképzelhető, hogy még a jövő hét elején sem lesz elérhető. Kérdéseinket a sajtós kérésére e-mailben küldtük el. 

Az elmúlt két évben a tó vízmennyiségének 44 százalékát vesztette el, aminek köszönhetően a délnyugati részén fekvő természetvédelmi terület, a Velencei-tavi madárrezervátum szinte teljesen kiszáradt. Erről a jelenségről a Gárdonyi Közlöny készített videót. 

Pecaverzum a közösségi médiában

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!