2022. június 27. hétfő | László
Aktuális

Helikoptert vetett be az orvhalászok, orvhorgászok ellen a Készenléti Rendőrség

Helikoptert vetett be az orvhalászok, orvhorgászok ellen a Készenléti Rendőrség

A Készenléti Rendőrség légirendészei is közreműködtek abban az összehangolt akcióban, amelyet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hajtottak végre. Az orvhalászat és orvhorgászat kiszűrése érdekében helikopterrel pásztázták a folyókat, tavakat. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség légirendészeivel és a nemzeti park munkatársaival közös ellenőrzést tartott – számoltak be a police.hu-n.

A borsodi rendőrök és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálatának helikoptere, továbbá a Nemzeti Park munkatársai június 18-án, szombaton közösen ellenőrizték a megyében található folyókat, kavicsbánya-tavakat és a Natura 2000 területeit.

A rendőrség közlése szerint a terepadottságok és a sűrű növényzet miatt a magasból végzett megfigyelés a leghatékonyabb ezeken a helyeken. 

A nyári szezonban fontos feladat a megye folyóin, illetve tavakon való tiltott fürdőzés, valamint az orvhalászat és orvhorgászat kiszűrése, és a megfelelő hathatós intézkedés a szabályokat megszegő személyekkel szemben – fogalmaztak a közleményben.

Az akció során a magasból többek közt a Sajó-folyó partján egy engedély nélkül kialakított hulladéklerakó helyet fedeztek fel, illetve egy a tűzgyújtás tilalmát megszegő személlyel szemben kértek intézkedést, valamint továbbították az információkat az illetékes hatóságok felé.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: police.hu)