2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Aktuális

Kiemelkedő az éves átlagfogás Környén, és még a horgászjegy árát sem emelik

Kiemelkedő az éves átlagfogás Környén, és még a horgászjegy árát sem emelik

A Környei Horgász Egyesület közgyűlésén a jelenlévők számára az egyik legfontosabb napirendi pont volt a jövő évi tagsági díjak megállapítása, amely ezúttal változatlan maradt.

A horgászok számára jó hírt Török Mihály elnök azzal indokolta a kemma.hu cikke szerint, hogy az elmúlt évben jelentős emelés történt, és idén azonban stabilnak bizonyult a hal ára. 

A haltelepítés kapcsán az önkormányzatnak kifejezte köszönetét. Az is elhangzott, hogy az egyesület gazdálkodása stabil, továbbra is rendelkeznek tartalékkal, miközben idén például majdnem 19 millió forint értékben terveztek halat vásárolni: 8000 kiló pontyot, 800 kilogramm süllőt és 400 csukát.

A beszámolóból az is kiderült, hogy változatlanul kiemelkedő az éves átlagfogás, egy főre 38 kiló jut. Pontyból több mint hatezer, amurból majdnem ezer, harcsából 483, csukából 136, süllőből 383, egyéb halból 1481 kilót fogtak ki az elmúlt évben a horgászok. 

A legnagyobb halat, egy 80 kilós harcsát Kongyik István fogta ki, Sárközi Tamásnak egy 40, Szommer Ferencnek egy 21 kilós akadt a horgára. Amurból Hartman Ákos egy 14, csukából Kiss Mihály egy 10, süllőből Keszler István egy 8 kilósat fogott ki. 

A tóparton egyre nagyobb számban piknikezők kapcsán új hulladéktárolók kihelyezésére érkezett igény, miután a tapasztalatok szerint éjjelente a rókák, macskák szétszedik az otthagyott zsákokat. A szemetet többségében a horgászok takarítják el. Tervezik, hogy zárt tárolókat telepítenek.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: pixabay.com)