2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Aktuális

Kilencen horgásztak egyszerre három bottal a Balatonnál

Kilencen horgásztak egyszerre három bottal a Balatonnál

Hónapról hónapra mindig akadnak olyan horgászok, akik megmerik kockáztatni, hogy elkezdenek pecázni jegy nélkül a Balatonnál. A halőrök rendszeresen kapnak el bliccelőket és egyéb szabálytalanságot elkövetőket, így történt ez szeptemberben is.

Elkészítette szeptemberről szóló halőrzési összefoglalóját a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.). Ebben azt írják, a nyár befejeztével egy változékony időjárású hónap következett. A Balaton vízhőmérséklete még tartósan meleg volt, így a fogási lehetőségek is kedvezőtlenül alakultak, ennek ellenére is negyvenhárom alkalommal tettek feljelentést horgászati szabályszegés miatt. 

Az elkövetett szabálytalanságok száma az előző hónaphoz képest (34) közel harminc százalékkal emelkedett, 34-ről 43-ra. Ennyiszer készített feljelentést a BHNp Zrt.

Engedély nélkül tizenöten, érvényes területi jegy nélkül tizenegyen horgásztak, közülük hatan behúztak arra jogosító területi jegy nélkül.

A fogási napló vezetésének szabályait négyen sértették meg. Kilencen horgásztak egyszerre három horgászbottal, őrizetlenül három horgász hagyta a felszereléseket. Egy ember tartott meg méreten aluli halat.

A Balatonnál az elmúlt két évben négyszeresére emelkedett a szabálysértések száma. Míg 2018-ben „csak” 273 esetben kellett intézkednie a halőröknek, addig 2020-ban már 1022 alkalommal. A feljelentések arányai is hasonlóan alakultak: 2018-ban 259 eset, 2020-ban 815.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

(nyitóképünk illusztráció)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!