2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Aktuális

Minden idők legpitiánerebb orvhalászát fogták el a rendőrök Békésen

Minden idők legpitiánerebb orvhalászát fogták el a rendőrök Békésen

Csatornatisztítás közben talált elpusztult hallal akart halat fogni egy férfi a Kettős-Körösből Békésen. A bodorkát horogra akasztotta, damillal vízbe lógatta és egy stéghez kikötötte. A rendőrök orvhalászat miatt indítottak büntetőeljárást ellene. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrjárőrei október 21-én délelőtt Békésen, a Kettős-Körös-folyó partjának ellenőrzésekor találtak egy stéghez kikötözött damilt, amely a vízbe lógott és a végén egy horogra akasztott hal volt – írja a police.hu.  

Kiderült, hogy egy békési férfi így, tiltott eszközzel és módszerrel akart halat fogni.

Az 53 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a kihallgatásán elismerte a nyomozóknak, hogy előző nap délután csatornatisztítás közben találta az elpusztult bodorkát. 

Az az ötlete támadt, hogy horogra akasztja, egy damilon a vízbe lógatja, és kiköti egy stéghez, hátha ráharap valami ragadozó hal. Egész éjszakára kint hagyta a csalit, de nem sikerült halat fognia vele. 

A rendőrségen orvhalászat vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás ellene. 

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait november 23-án elküldték az ügyészségnek.

Komoly zsákmánnyal fogtak meg dobóhálós orvhalászokat a Tiszán. Részletek ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: police.hu)